04 October 2014

PERBEZAAN DAN KEBAIKAN ESP SHAKLEE

Assalamualaikum semua! Sempena Promosi ESP yang hangat sekarang ni Fiza nak cerita tentang Kebaikan ESP Shaklee dan Perbezaannya dengan produk soya yang lain.. Memang sangat-sangat berbeza sebab……..


·         Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic..  Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic? sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian,sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

·         Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)..Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered? sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah untuk  dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural..) dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara untuk  menjimatkan kos serta semestinya menggunakan soybean yang dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian bahawa toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan di dalam sel tumbuhan

·         Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino !! Ini ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman, antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

·         Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal jugak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc.. Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

·         Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

·         Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
 
·         Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium kenapa? Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg demikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.

So Nampak tak di sini bahawasanya yang ESP Shaklee sangat-sangat berbeza dengan produk soya yang lain.. Memang terbaiklah ESP ni tau, untuk kulit, nak kurus, nak gemok, nak cantik, nak banyak susu, nak subur, nak hilang parut semuaaaaaa boleh tau!

Dah la tengah promosi ni, rugi sangat kalau tak borong ESP Shaklee ni!! Peluang untuk buat bisness dengan Shaklee pun terbuka luas sebab dengan pembeliaan ESP Buy 6 Free 1 anda terus dapat jadi AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA!!! Nak tahu bagaimana? Mari mari sms Fiza! 019-915 4727

Byebye Semua
Assalamualaikum..



Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama Fiza!

Post a Comment