05 October 2014

OMEGA GUARD VS. DAGING KORBAN


Asslamualaikum semua.. Selamat Hari Raya AidilAdha ye semua, maaf zahir dan batin.. Hari Raya ni makan ingat-ingat lah ke Omega Guard Shaklee ye.. Sebab semua makan daging, sup tulang tu banyak lemak tau! Telan Omega Guard sebelum makan untuk mengelakkan lemak-lemak tu berkumpul.. Susah la nak kurus kalau lemak banyak..


Selain daripada bagus untuk kurus dan menyah lemak dari badan kita, Omega Guard ada banyak sangat kelebihan dan kebaikannya.. Nak tahu apa? Meh Fiza cerita ye..

Omega Guard Shaklee mengandungi rangkaian penuh 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu Eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA), alpha-linolenic acid (ALA) dan lain-lain.

Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 990mg asid lemak omega 3. Kesan kesihatan Omega 3 ini lebih cenderung datang daripada komponen EPA dan DHA.

Antara kebaikannya termasuk lah:
  • Membantu mengurangkan kolestrol jahat/triglycerides dan membantu meningkatkan aras kolestrol yang baik (HDL) yang diperlukan oleh badan.
  • Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
  • Membantu mengurangkan risiko serangan jantung, membantu mengelakkan sakit jantung.
  • Membantu mengawasi aras diabetes
  • Membantu mengurangkan kesakitan akibatarthritis.
  • Membantu misi mengurangkan berat badan
  • Membantu melindungi daripada osteoporosis.
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit berkaitan mental seperti tekanan, schizophrenia, ‘bipolar disorder’
  • Membantu mencairkan kahak
  • Membantu meningkatkan sistem pertahanan secara keseluruhan
  • Bagus untuk perkembangan IQ yang sihat
  • Membantu kanak-kanak ADHD
  • Membantu individu yang mengalami asthma


Antara sumber makanan yang mengandungi Omega 3:

Makanan laut [ Ikan (salmon, tuna, mackerel,sardin), alga, krill

  • Tumbuhan
  • Kekacang, Minyak kacang


Kesan kekurangan Omega 3/OmegaGuard:

  • Simptom seperti pitam, daya ingatan yang merosot, kulit kering/dehidrasi, masalah jantung, depresi, peredaran darah yang terganggu.
  • Membawa kepada penyakit mental dan masalahkesihatan fizikal yang serius.
  • Mengundang kepada pertumbuhan sel kanser(seperti kanser prostat dan kanser payudara)
  • Ibu-ibu hamil yang kekurangan omega 3, akanmempengaruhi kandungan DHA fetus yang seterusnya mempengaruhi perkembanganIQ/otak anak, kesihatan penglihatan/mata serta gangguan saraf.
  • Kanak-kanak yang kurang aras omega 3 dalam tubuhnya akan mengundang kepada masalah pembelajaran dan perilaku (contohnyatantrums, kesulitan untuk tidur, hyperaktif).


Cadangan pengambilan:
  •  1 biji selepas makan tengahari & selepasmakan makan
  • Kanak-kanak (1 biji setiap hari) (mix dalam hidangan dia/picit ke dalam mulutnya) bagi yang dah besar dah boleh telan tu, bagi aje sebiji kepada dia.


Sesuai untuk SIAPA???
  • Ibu-ibu hamil (trimester ke 2 & ke 3)
  • Ibu-ibu yang menyusu
  • Kanak-kanak 1 tahun dan ke atas
  • Lelaki
  • Individu yang mengalami masalah kesihatan seperti darah tinggi,aras kolestrol tinggi, diabetes
  • Warga emas

Banyak kan kelebihannya.. Kalau anda yang balik kampung tu, boleh belikan untuk mak ayah yang ada masalah kolestrol, darah tinggi dan diabetis ye.. Masa nilah nak tunjukkan kasih sayang kita kepada mereka.. Kesian diorang..

Jangan lupa ye ESP SHAKLEE PROMO OKTOBER 2014! Harga berbaloi-baloi!!


Byebye Semua
Assalamualaikum..


Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama Fiza!

Post a Comment