29 October 2014

APA ITU VERTIGO?

Assalamualaikum semua! sihat tak? Korang semalam Fiza jalan-jalan blog, pastu singgah blog kak su, sebab I kan peminat dia.. Dia kan artis.. Tak kan korang tak kenal kot, Suraya Sulatin kot!! Kak Su, nak duiiitttt!  Dalam entry dia tu ade sebut-sebut pasal Vertigo, I macam ape kejadah kah itu Vertigo? Tapi I syak memang penyakitlah kan.. I kan bajet doctor.. Tapi dalam bajet-bajet tu baru harini I google sebab nanny I ada tulis dalam group pasal suggestion supplements untuk Vertigo..

Add caption

So Apa Itu Vertigo?
  • Vertigo ialah dimana suatu keadaaan yang seseorang itu merasakan alam di sekitarnya berputar. Perkara ini terjadi boleh disebabkan oleh ubat-ubatan, alkohol, virus, trauma kepala dan penuruan darah kepada otak.
  • Vertigo BUKAN penyakit! Tetapi boleh jadi gejala penyakit yang bermacam-macam. I silap ingat Vertigo tu penyakit.
  • Vertigo berasal daripada perkataan Yunani Vetere yang bermaksud berputar.
  • Kebiasaannya Vertigo berlangsung selama beberapa minit, tapi boleh jadi jugak berjam-jam dan berhari-hari. Biasanya Vertigo ni terjadi apabila menaiki kederaan dan melalui jalan-jalan berliku.
  • Stress juga boleh menyebabkan Vertigo.
sumber

Shaklee untuk Vertigo?

Ya! sudah semestinya Shaklee boleh membantu penghidap Vertigo. Fiza suggestkan silalah ambil Set Shaklee di bawah :

1. VIVIX --> mengimpak 4 mekanisma utama penuaan sel

2. B COMPLEX --> untuk peredaran darah dan fungsi utama sistem saraf

3. VITA LEA --> memberi keseimbangan vitamin dan mineral

4. VITA-C --> memperbaiki saluran darah dan peredaran darah

5. VITA-E --> melicinkan peredaran darah

6. LECITHIN --> diperlukan dalam fungsi saraf dan fungsi otak

7. OSTEMATRIX --> membantu dalam peredaran darah (denyutan jantung)

8. GARLIC --> membekalkan lebih oksigen ke otak

Haaa, pilih-pilih!! Semua membantu anda menjadi lebih baik! Jangan biarkan anda diselubungi Vertigo!
Jom hubungi Fiza sekarang..
Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 915 4727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD 
sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama saya!






Post a Comment