05 September 2014

VITA-LEA SHAKLEE - MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA

Assalamualaikum semua!

Sihat? Alhamdulillah.. Tak sihat? Pun Alhamdulillah, sakit tu penghapus dosa... Tapi jangan dibiarkan melarat sakit tu, sebab bila kita sakit banyak perkara kita tak boleh lakukan..

Hari ini Fiza nak cerita pasal Vita-Lea Shaklee.. Apa itu Vita-Lea ?

Vita-Lea Shaklee ialah multivitamin yang pertama dicipta di dunia.. Dahulunya ia dikenali sebagai Vitalize-Mineral lepas tu disingkatkan sebutannya kepada Vita-Min..

Haaaa jangan tak tahu pulak, perkataan VITAMIN yang kita sebut-sebut setiap hari tu asalnya dari Shaklee lah.. Bayangkan berapa lama kewujudan Shaklee ni?



Multivitamin pertama ialah pada tahun 1915!! Atok I muda lagi uolsss..

Dulu mula-mula Vita-Lea ini wujud sekitar 90 tahun dahulu, ia berbentuk cecair, namun peningkatan teknologi telah mengubahnya kepada bentuk tablet.. senang, kasi telan aja..




Sebotol Vita-Lea mempunyai 120 biji tablet.. Dan anda semua hanya memerlukan SEBIJI je sehari.. Dalam sebiji Vita-Lea ni mempunyai 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada buah-buahan dan sayuran, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA! Sangatlah seimbang tau...





Yang ni Fiza punya.. Penuh manfaat ni, sebiji je sehari, sebotol tahan 4 bulan! Jimat dan berbaloi...





Artikel dalam majalah tempatan...





Hamek kau! Banyak gilesss vitamin ada dalam Vita-Lea ni... mana tak nya ia dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000!




Ianya juga merupakan tablet multivitamin paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia!

Kajian klinikal juga menunjukkan pengambilan Vita-Lea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.. InsyaAllah mencegah itu lebih baik...

Banyak manfaat Vita-Lea Shaklee ini antaranya :

Penambah Tenaga Selera
Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja harian kita.

Pelengkap Nutrisi
Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang tak makan sayur, makan sayu sahaja (veterian) dan pesakit anemia.

Keupayaan Sistem Produktif
Penting kepada tubuh yang sedang membesar

Metabolisma
Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan

Elemen penting pada sel tubuh
Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses tumbesaran, pertumbuhan otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

Melindungi Organ
Melindungi fungi buah pinggang, jantng dan hati..

Banyak kan? So apa lagi.. Jom kita sama-sama sihat.. Kehidupan seharian kita sekarang ni sangatlah memerlukan sokongan supplement..


Terima kasih kerana sudi membaca....
bye2 semua....
=)

Fiza Zasmi
Shaklee Independent Distributor
Call/SMS/Whatsapp : 019 915 4727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD
sekitar Kuantan, Gambang dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia..
Jom orang Kuantan, Gambang, Maran Pahang
berShaklee bersama Fiza Zasmi Health Care!
posted from Bloggeroid
Post a Comment