20 September 2014

ESP Shaklee boleh ubah hormon anak lelaki jadi pondan??

Assalamualaikum semua..

Selamat malam dear... Panas malam ni sepanas topik yang Fiza nak kupaskan... hehehe.. ESP Shaklee boleh ubah hormon anak lelaki jadi pondan?? Sebab ESP Shaklee ni kan soya?? So tak baik untuk lelaki??


Aaauuuwwww!

Huuuuiii banyaknya mitos! Semua lagi terer dari doktor dan saintis.. Pening baca status masing-masing..

Kebanyakan ibu-ibu hamil jadi risau, confius, curious semua ada tertanya-tanya samada betul atau tidak produk makanan berasaskan soya ini memberikan kesan tidak baik kepada anak/bayi dalam kandungan mereka..

Ada yang kata protein soya (soy protein) boleh mengubah hormo anak lelaki mereka.. takut anak mereka jadi lembut aka pondan! Jadi mari Fiza tepek sikit artikel dari website Shaklee yang menyatakan ESP SHAKLEE PROVEN WITH CLINICALLY STUDIES!



Childhood Development

Asian women have been consuming soyfoods for centuries without any apparent adverse effects in the offspring. In pregnant women who consume soy, isoflavones are transferred to the fetus.

However, levels of the hormone estrogen are incredibly high compared to the small amounts of isoflavones in the womb or amniotic fluid. As a result, IT'S NOT LIKELY THAT ISOFLAVONES WOULD HAVE ANY TYPE OF ESTROGENICE EFFECT ON THE GROWING FETUS. Very little soy research has involved children or young people although several studies have found that adding soyfoods to the diet allows for normal growth and development.

Two studies, one in teenage boys and another in children 5 to 12 years of age, found that isoflavones DID NOT EXERT ESTROGEN-LIKE EFFECTS OR PRODUCE ANY ABNORMALITIES. Also, according to the American Academy of Pediatrics, soy infant formula leads to normal growth and development; furthermore, their position is that there is negligible (the safest possible rating) concern about thesafety of soy infant formula.

Finally, one advantage of consuming soy early in life may be protection against breast cancer. Epidemiologic studies show that consuming approximately one serving of soy per day during childhood and/or adolescence REDUCES BREAST RISK CANCER later in life by as much as 50 PERCENT.

Mark Messina, PhD


Ibu menyusu tak perlu risau!

Haaa dah baca??? So sudah cukup sudahlah buat kontroversi.. Shaklee dah berpuluh tahun dalam industri perubatan.. Kami ada saintis dan semua produk Shaklee telah menjalani ujian klinikal.. Bukan produk cikai-cikai.. 100% boleh dipercayai HALAL & BERKESAN...



ESP Shaklee pujaan hatiku ni banyak kelebihan.. boleh buat kurus, cantik, gebus, bertenaga dan macam-macam lagi..

So jom beli... ;)

Terima kasih kerana sudi membaca....
bye-bye semua....
=)

Fiza Zasmi
Shaklee Independent Distributor
Call/SMS/Whatsapp : 019 915 4727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD
sekitar Kuantan, Gambang dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia..
Jom orang Kuantan, Gambang, Maran Pahang
berShaklee bersama Fiza Zasmi Health Care!

posted from Bloggeroid

Post a Comment