21 September 2014

APA ITU GLA COMPLEX SHAKLEE??

Assalamualaikum semua..

Apa itu GLA Complex Shaklee?? Apa kegunaan dan khasiatnya? Berapa dos yang diperlukan?Banyaknya persoalan yang berlegar di minda kan... Mari Fiza kupaskan satu per satu..Apa kegunaan dan khasiat GLA Complex Shaklee ni? Dari borage oil inilah terhasilnya GLA (gamma-linolenic acid) yang mana ianya adalah sejenis asid lemak omega 6.Istimewa GLA Shaklee adalah kandungan GLAnya adalah sebanyak 15% - 20%.Berbanding dalam EPO hanya mengandungi 8% - 10% GLA.Pelbagai Khasiat Lain GLA Shaklee :* membantu merawat PMS dan menopause symptom. Penggunaannya boleh meredakan kesakitan semasa period dan juga simptom bila seseorang menopause.

* anti radang, sesuai untuk pesakit arthritis dan gout kerana ianya merawat keradangan sendi.

* bagi pesakit rheumatoid arthritis, ianya boleh membantu di mana ianya 'may ease tenderness and swelling'. Maksudnya boleh mengurangkan kerengsaan dan bengkak.

* untuk kulit yang cantik. Boleh mengekalkan kelembapan dan kelembutan bagi kulit yang kering atau rosak. Kajian pernah dijalankan ke atas bayi yang mempunyai masalah 'cradle cap' (kerak di kepala). Bayi disapukan dengan borage oil 2 kali sehari dan setelah 2 minggu, masalah cradle cap HILANG!.Apa yang menakjubkan bukan sahaja pada tempat yang disapu mengalami perubahan ketara tetapi juga keseluruhan kulit bayi mengalami perubahan positif. Ini menunjukkan daya serapan borage oil yang sangat bagus.

* membantu regulate balik period yang tidak teratur. Juga mengawal keseimbangan hormon dalam badan.

* membantu kesuburan dengan memperbaiki struktur sel pembiakan. Apabila sistem pembiakan kembali subur maka peluang untuk mendapatkan anak juga lebih tinggi. Ada kalangan yang mengambil GLA Shaklee telah berjaya hamil dengan izinNya.

Dos yang diperlukan :

1. Jika anda mengalami masalah seperti kesuburan/period tak teratur/pms/post menopausal symptom/gout/arthritis/rheumathoid: Dos yang sesuai ialah 2 biji sehari tiap2 hari non stop whether period ke tak. Just stop kalau confirm preggy.


2. Jika anda tiada masalah dan hanya mengambil GLA Complex untuk kesihatan dan supplement kewanitaan: Dos yang sesuai ialah 1-2 biji sehari.

Berikut adalah gabungan Set Shaklee bersama GLA Complex..Hubungi Fiza jika anda ingin order dan mengetahui waktu yang paling sesuai untuk amalkan Gla Complex Shaklee ini.. khusus untuk pelanggan Fiza Zasmi Health Care! ;)

Terima kasih kerana sudi membaca....
bye-bye semua....
=)

Fiza Zasmi
Shaklee Independent Distributor
Call/SMS/Whatsapp : 019 915 4727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD
sekitar Kuantan, Gambang dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia..
Jom orang Kuantan, Gambang, Maran Pahang berShaklee bersama Fiza Zasmi Health Care!

posted from Bloggeroid

Post a Comment