05 July 2014

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN ESP SHAKLEE

Assalamulaikum Dearies.... 
Hari ini Fiza nak cerita tentang ESP Shaklee.. Anda tahu ape itu ESP? Ada apa yang istimewa dengan ESP Shaklee sehinggakan semua para pelanggan sangat mendambakannya?



Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP?

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu
atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau
suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2.Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? 
Siapa yang boleh mengambil ESP?



Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.


Sesuai untuk semua lapisan:

1. Ibu-ibu yang sibuk: 
ESP membantumemberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.


2. Wanita yang ingin menguruskan badan: 
Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan
rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!


3. Ibu-ibu yang menyusu anak:
Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping
digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu
yang konsisten.



4. Pesakit kencing manis: 
Mempunyaiindeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan 
glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.


5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: 
Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan
kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang.
WOW…!!!


DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata,
anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!


Set Gabungan ESP! Macam-macam adooo...
 
3. Cara bancuhan ESP
     
  1.  ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalamsusu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan
    sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana ESP
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobakputih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + Meal Shake + Aiskrim
  13. ESP+koko+minyak zaitun+oat+madu+susu (semua ni bancuh nblend)..Its good for brain + energy + healthy diet..  
    Resepi ini telah dikongsikan oleh Prof Dr. Muhaya  

Sila tambah lagi mengikut kreativiti
dan selera anda
 

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah,
organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.
Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit
muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.


Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan
paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.


Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia
mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser
daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum
radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga
rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.


Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan,
sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan
otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun,
dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang
berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.


Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.


Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan
sebagainya.

ESP adalah produk paling terlajak laris di Fiza Zasmi Health Care, order berbotol-botol pun sekejap je licin...
 

So korang kalau nak order klik je link ini http://goo.gl/pwDIsu atau hubungi je Fiza di 019-9154727..


Terima kasih kerana sudi membaca....

bye2 semua....
=)
 
Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor
Call/SMS/Whatsapp : 019 915 4727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD 
sekitar Kuantan, Gambang dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia.. 
Jom orang Kuantan, Gambang, Maran Pahang berShaklee bersama Fiza Zasmi Health Care!

Post a Comment