02 July 2014

KANSER DAN COQ10

Assalamualaikum semua, hari kan Fiza terbaca dekat news feed facebook pasal kematian seseorang pasal kanser, terus tergerak hati mahu berkongsi sesuatu pasal kanser.. Tapi tajuk post ni Kanser Dan CoQ10, ape kena mengenanya? Meh Fiza story mory sikit...

Korang tau tak semakin umur kita bertambah, CoQ10 dalam badan akan semakin berkurangan. Sebenarnya ia akan semakin berkurangan sejak umur kita 20 an .Kebanyakkan orang yang berumur 50 tahun ke atas berfungsi dengan aras CoQ10 yang amat rendah.

Apakah CoQ10? sel badan yang sihat memenuhi keperluan tenaga melalui proses Phosphorylation ATAU dengan menggunakan oksigen…. Kita kan bernafas dengan menyedut oksigen dan mengeluarkan karbon dioksida,jadi oksigen yang kita gunakan tu digunakan oleh sel badan yang sihat untuk menghasilkan tenaga. Jadi CoQ10 bertanggungjawab untuk memastikan proses itu berjalan lancar TETAPI, badan kita unik, apa yang berlaku jika KURANG OKSIGEN.

Jika kurang oksigen, sel badan kita TUKAR JALAN lain untuk mendapat kan tenaga, kita akan mendapatkan tenaga dengan membakar gula atau proses glucolysis. OK KER?

TAK OK !!!!!Kalau badan kerap menggunakan gula untuk mendapatkan tenaga, sel badan kita akan keliru.. bila sel keliru, sel tidak akan berfungsi dengan baik menyebabkan perubahan genetic dan seterusnya menjadi SEL KANSER. !!!!! (Otto Warburg, M.D., Ph.D.,)

TAK TAKUT KER???? SEKARANG KANSER TAK DER EARLY WARNING TAU TAK, BILA DAH SEDAR, DAH MASUK STAGE 4 DAN KANSER TAK ADA STAGE 5

Professor Brian Peskin membuat penemuan hebat….orang yang berumur 30 KE ATAS perlu mengambil CoQ10 KALAU

1. Ada masalah kekurangan tenaga,(letih , lesu,,, lepas sidai baju tidur separuh hari)

2. JANTUNG , orang yang mempunyai masalah jantung perlu mengambil CoQ10

3. Penemuan terbaru prof Brian ialah peranan  CoQ10 melindungi saraf dalam pesakit Parkinson’s , Hungtington’s, Alzheimer’s, Freidreich’s ataxia dan Lou Gehrig’s Disease)

4. CoQ10 juga berperanan untuk melindungi kulit dari kerosakan dan banyak digunakan dalam kosmetik untuk hilang kedutan .

5. Orang yang mengambil STATINS (ubat mengurangkan kolesterol)

6. Wanita yang mengambil PIL PERANCANG KELUARGA kerana pil dipercayai boleh blok penghasilan CoQ10


Inilah CoQ10 Shaklee, terbaik sekali!!Jom dapatkan sekarang....

bye2 semua....
=)

Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia.. 
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama Fiza Zasmi Health Care!
Post a Comment