06 July 2014

TIPS BAWA ANAK KECIL KE PANGGUNG WAYANG

Assalamualaikum semua sayang-sayang Fiza.. 
Wahh tengok tajuk macam expert je kan bawak anak-anak gi tengok wayang.. hehehe
Sebenarnya biasa-biasa aje, just nak share pengalaman Fiza dan Papa Din bawak anak-anak kami si Damia Fareeda 3 Tahun dan Dhia Fathiaa 2 Tahun tengok wayang...

Untuk pengetahuan korang, banyak kali dah bebudak ni kami bawak tengok wayang, tak silap dah lima kali dah.. First sekali tengok Robocop, 2nd Rio 2, 3rd The Amazing Spiderman, 4Xmen dan last baru-baru ni cerita Transformers..


Ginilah aksi Mia lepas keluar wayang mesti nak posing depan gambar.. :)
 

Dhia dah selamat dibuai mimpi..
 

 Pastikan anda beli siap-siap sebagai rasuah! hehehe



Mama dan Papa jangan ketinggalan, yes Mia dah pandai tangkap gambar! Syabas bete..

Cinema pilihan kami di  Kuantan ni sudah semestinya tidak lain dah tidak bukan MBO Cinemas, Kompleks Teruntum Kuantan... Sebab apa kami pilih cinema ini antranya ialah kerana :
  1. MURAH kottt.. Kami dewasa ni RM12.00 seorang and Mia dan Dhia free je.. sebab tak lebih lagi had ketinggian... Mia lagi seinci gitulah nak sampai had...
  2. Kerusi dalam cinema ni mesra pelanggan sebab armrest dia boleh angkat ke atas, so kalau anak kita nak baring pun tak dek hal..
  3. Sudah semestinya sebab kurang orang, kurang orang sebab kami jarang pergi masa cerita baru-baru keluar, kalau baru keluar mesti penuh wayang..
 So berbalik kepada tajuk asal tadi kate nak share tips kan, inilah antara tip-tips nya :
  1. Bawa baju sejuk, susu and pampers! Penting skali ni.. Haritu boleh pulak si dhia yakyak dalam panggung, pampers tertinggal dalam kereta, memang tak senang duduk budak tu.. Susu pun jangan tinggal, sebab ada cerita yang tak best memang anak kita bantai nak tidur aje..
  2. Belilah air and jajan or popcorn untuk rasuah diorang supaya senyap.. Anak Fiza tak adanya nak senyap, jerit jugak panggil Mama! mama! Gula-gula pun bawak jugak..
  3. Pilih seat yang jauh dari orang sebab anak-anak kita mungkin akan panjat kerusi dan menghalang pandangan orang lain.. Fiza biasa amik row belakang yang anak 4 kerusi. pesan kat budak kaunter dik jangan bagi orang duduk kerusi 2 tu lagi ye.. Korang jangan tak tau, walaupun anak kita free je masuk tapi diorang tak entitle dapat kerusi tau.. free tu maknanya korang kene riba! hahaha kematu bontot kalau nak riba si Mia tu..
Tu jelah kot rasanya, yang lain kala ada nanti Fiza Update balik ye.. TQVM semua... :) bye2..

05 July 2014

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN ESP SHAKLEE

Assalamulaikum Dearies.... 
Hari ini Fiza nak cerita tentang ESP Shaklee.. Anda tahu ape itu ESP? Ada apa yang istimewa dengan ESP Shaklee sehinggakan semua para pelanggan sangat mendambakannya?



Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau  ESP?

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu
atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau
suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2.Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? 
Siapa yang boleh mengambil ESP?



Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.


Sesuai untuk semua lapisan:

1. Ibu-ibu yang sibuk: 
ESP membantumemberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.


2. Wanita yang ingin menguruskan badan: 
Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan
rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!


3. Ibu-ibu yang menyusu anak:
Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping
digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu
yang konsisten.



4. Pesakit kencing manis: 
Mempunyaiindeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan 
glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.


5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: 
Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan
kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang.
WOW…!!!


DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata,
anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!


Set Gabungan ESP! Macam-macam adooo...
 
3. Cara bancuhan ESP
     
  1.  ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalamsusu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan
    sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana ESP
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobakputih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + Meal Shake + Aiskrim
  13. ESP+koko+minyak zaitun+oat+madu+susu (semua ni bancuh nblend)..Its good for brain + energy + healthy diet..  
    Resepi ini telah dikongsikan oleh Prof Dr. Muhaya  

Sila tambah lagi mengikut kreativiti
dan selera anda
 

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah,
organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.
Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit
muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.


Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan
paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.


Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia
mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser
daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum
radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga
rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.


Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan,
sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan
otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun,
dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang
berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.


Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.


Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan
sebagainya.

ESP adalah produk paling terlajak laris di Fiza Zasmi Health Care, order berbotol-botol pun sekejap je licin...
 

So korang kalau nak order klik je link ini http://goo.gl/pwDIsu atau hubungi je Fiza di 019-9154727..


Terima kasih kerana sudi membaca....

bye2 semua....
=)
 
Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor
Call/SMS/Whatsapp : 019 915 4727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD 
sekitar Kuantan, Gambang dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia.. 
Jom orang Kuantan, Gambang, Maran Pahang berShaklee bersama Fiza Zasmi Health Care!

03 July 2014

PENAWAR KENCING MANIS - VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum semua!!

Alhamdulillah masih sempat kita semua merasai nikmat ramadhan kali ini, syukur padaMu Ya Allah... 

Korang, sempena bulan Ramadhan ni kan, Shaklee ada buat Promo VIVIX tau! Macam biasalah, beli 6 percuma 1.. Berbaloi giles kalau share ramai-ramai... :) Lagi best kalau anda beli 2 botol pun anda akan dapat FREE MEMBERSHIP SHAKLEE BERNILAI RM75!! wahhhhh.....


Inilah VIVIX yang Fiza cakap tu.... Banyak giles lah khasiat VIVIX ni.. Orang panggil TONIK AJAIB sebab ALL IN ONE! Punyalah ajaib kan.. Meh tengok apa khasiatnya...



Tengok tu, macam-macam khasiat ada tau! 

Ini pula petikan dari website Shaklee mengenai VIVIX Shaklee ni..

***

Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bakal dipatenkan tidak lama lagi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

***

 Fiza sendiri memang bagi Mak makan VIVIX ni, sebab keluarga kami mamang ada history penyakit-penyakit kritikal... takutnya! Nauzubillah min zalik....

Ini untuk makku tersayang... :)

Ha, korang nak tengok testimoni untuk VIVIX ni?? jom....


Wah,VIVIX memang penawar kencing manis, ayah beliau ni lepas 20 HARI JE dah turun bacaan dari  15 ke 6.6!!! betul-betul ajaib!

Haaa.. Ni lagi ajaib bacaan gula dalam darah turun dari 22 ke 5.6! Memang ajaib! VIVIX sememangnya penawar sakit KENCING MANIS!

 Nasihat seorang Doctor... :) Jangan sampai kene potong kaki tau... Nauzubillah min zalik....

 Jangan tak tau, kalau nak berhenti rokok pun boleh amik VIVIX SHAKLEE! Rokok rasa PAHAIT MACAM HEMPEDU!!

 Pesakit Kanser, VIVIX juga penawar KANSER untuk anda! Adik beliau BEBAS DARI KANSER TAHAP 3!


So jom semua kita BEBASKAN DIRI dari penyakit berbahaya.. Sesungguhnya mencegah itu lebih baik dari mengubati! Kalau ada nampak orang sakit kencing manis teruk atau apa saja penyakit kronik sila suggest pada dia ambil VIVIX SHAKLEE, bagi sekali no telefon Fiza 019-915 4727 untuk maklumat lanjut.. Khidmat Nasihat percuma, jangan risau.. :)

Vivix ni juga sangat bagus untuk :
#antipenuaan
#kencingmanis
#darahtinggi
#stroke
#kanser
#jantung
#kuatkanimun
#rabun
#obesiti
#alzheimer
#nyanyuk
#penyakitsaraf
#ketagihanmerokok
#awetmuda!

Sekali lagi, Mencegah lebih baik dari mengubati...

bye2 semua....
=)
Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan, Gambang dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia.. 
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama Fiza Zasmi Health Care!


02 July 2014

KANSER DAN COQ10

Assalamualaikum semua, hari kan Fiza terbaca dekat news feed facebook pasal kematian seseorang pasal kanser, terus tergerak hati mahu berkongsi sesuatu pasal kanser.. Tapi tajuk post ni Kanser Dan CoQ10, ape kena mengenanya? Meh Fiza story mory sikit...

Korang tau tak semakin umur kita bertambah, CoQ10 dalam badan akan semakin berkurangan. Sebenarnya ia akan semakin berkurangan sejak umur kita 20 an .Kebanyakkan orang yang berumur 50 tahun ke atas berfungsi dengan aras CoQ10 yang amat rendah.

Apakah CoQ10? sel badan yang sihat memenuhi keperluan tenaga melalui proses Phosphorylation ATAU dengan menggunakan oksigen…. Kita kan bernafas dengan menyedut oksigen dan mengeluarkan karbon dioksida,jadi oksigen yang kita gunakan tu digunakan oleh sel badan yang sihat untuk menghasilkan tenaga. Jadi CoQ10 bertanggungjawab untuk memastikan proses itu berjalan lancar TETAPI, badan kita unik, apa yang berlaku jika KURANG OKSIGEN.

Jika kurang oksigen, sel badan kita TUKAR JALAN lain untuk mendapat kan tenaga, kita akan mendapatkan tenaga dengan membakar gula atau proses glucolysis. OK KER?

TAK OK !!!!!Kalau badan kerap menggunakan gula untuk mendapatkan tenaga, sel badan kita akan keliru.. bila sel keliru, sel tidak akan berfungsi dengan baik menyebabkan perubahan genetic dan seterusnya menjadi SEL KANSER. !!!!! (Otto Warburg, M.D., Ph.D.,)

TAK TAKUT KER???? SEKARANG KANSER TAK DER EARLY WARNING TAU TAK, BILA DAH SEDAR, DAH MASUK STAGE 4 DAN KANSER TAK ADA STAGE 5

Professor Brian Peskin membuat penemuan hebat….orang yang berumur 30 KE ATAS perlu mengambil CoQ10 KALAU

1. Ada masalah kekurangan tenaga,(letih , lesu,,, lepas sidai baju tidur separuh hari)

2. JANTUNG , orang yang mempunyai masalah jantung perlu mengambil CoQ10

3. Penemuan terbaru prof Brian ialah peranan  CoQ10 melindungi saraf dalam pesakit Parkinson’s , Hungtington’s, Alzheimer’s, Freidreich’s ataxia dan Lou Gehrig’s Disease)

4. CoQ10 juga berperanan untuk melindungi kulit dari kerosakan dan banyak digunakan dalam kosmetik untuk hilang kedutan .

5. Orang yang mengambil STATINS (ubat mengurangkan kolesterol)

6. Wanita yang mengambil PIL PERANCANG KELUARGA kerana pil dipercayai boleh blok penghasilan CoQ10


Inilah CoQ10 Shaklee, terbaik sekali!!Jom dapatkan sekarang....

bye2 semua....
=)

Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia.. 
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama Fiza Zasmi Health Care!