23 January 2014

TIPS ELAK BAYI JAUNDIS 'KUNING' SEJAK HAMIL LAGI

Assalamualaikum semua..
Hari ini teringat pulak masa Dhia baru lahir bila tengok dalam fb feeds pasal anak kawan kena jaundice.. Kesian sangat kena cucuk chek darah hari-hari.. tak boleh nak bayang bagaimana perasaan bila Dhia kena cucuk dulu, dah la budak tu baru je berapa hari lahir, tangan halus aje dah di cucuk-cuk.. kesian sangat.. kalau boleh diganti, ambillah tangan mama ni nak cucuk-cucuk..

 Masa mengandungkan Dhia 7 bulan, besokan perut?? hehehehe

Dhia kene jaundice, pengalaman paling tak best sekali.. Sian anak mama Dhia..

Selalunya kita tahu macam-macam petua jika anak kena jaundice atau bahasa melayunya demam kuning lepas lahir.. Mandi daun kucai la, jemur tengah panas la, macam-macam lagi.. Tapi tahukah anda semua jaundice jugak boleh di atasi sejak anak di dalam kandungan lagi.. Ibu-ibu hamil, jom tengok tip-tip ni..

1. Minum air glukos original semasa kandungan nak masuk 9 bulan



2. Minum susu kambing semasa mengandung



3. Jangan makan jeruk semasa mengandung



4. Jangan makan junk food



5. Jangan makan kacang parang.



6. Makan makanan yang kaya dengan vitamin D cth seperti minyak hati ikan, ikan air masin, hasil tenusu & telur mentega, minyak ikan kod, hati, susu, ikan salmon , sardin, ubi kentang, tuna & minyak sayuran. Ostematrix Shaklee ada vitamin D tau! Sangat lah bagus untuk ibu mengandung, macam-macam khasiat!




7. Elakkan minum ais.



8. Makan epal hijau, anggur dan buah delima



9. Minum susu yang dikisar bersama kurma.



10. Elakkan makan kerang



11. Elakkan makan mee segera



12. Amalkan minum jus pegaga



13. Elakkan makanan yang mengandung MSG- Bahan perisa tambahan



14. Elakkan minum air berkarbonat.



15. Kurangkan makan makanan yang beta kerotin tinggi seperti betik, lobak merah
haa, banyakkan tips, so ibu-ibu hamil boleh amalkan.. Fiza pun baru tahun ni, tq tu blog Mama Lina kerana bagi tips yang amat berguna.. Sesungguhnya kita hanya boleh berusaha dan berikhtiar, yang lain Allah yang tentukan..

Fiza doakan semua mommy to be yang baca blog ni dipermudahkan proses kehamilan dan kelahiran.. aminnn...

Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama saya!

22 January 2014

VITA C SHAKLEE SANGAT BERKESAN

Assalamualaikum semua.. 
Macam mana semua hari ini? sihat? pagi tadi tengok muka kat cermin tengok ade jerawat? ade jeragat? Kedut-kedut dah mula kelihatan? Adoi sedihnya!

Tapi jangan risau, produk Shaklee sure-sure boleh membantu!
Jom amalkan Vita C Shaklee bersama set kecantikan..

Nak tau apa khasiat Vita C shaklee ni, banyak ok!


Membentuk Kolagen
- Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
Memperbaiki Simptom Pendarahan
-Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
✿Peningkatan Sistem Imun 
- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
Memerangi kanser  - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
✿Mencantikkan Kulit  - Pengambilan Vitamin C hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
Memperbaiki Insomnia  - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
✿Mengekalkan kolestrol sihat 
- ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

So, set ni sangat-sangatlah membantu jika anda ada sebarang masalah kulit.. Jangan risau, produk Shaklee sangat berkesan! Tanpa bahan kimia, 100 % semulajadi dan halal... Tengok testimoni ni, dari kulit muka berjerawat terus berubah menjadi halus mulusss...

 Jadi apa lagi jom contact Fiza :)

Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama saya!

21 January 2014

SHAKLEE READY STOK DI FIZA ZASMI HEALTH CARE

Assalamualaikum semua!!
selamat pagi.. :)

READY STOCK DI FIZA ZASMI HEALTH CARE
  • ESP
  • ALFAFA
  • LECITHIN
  • OSTEMATRIX
  • ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
  • GLA COMPLEX
  • ZINC COMPLEX
  • VITA LEA
  • SUSTAIN RELEASE VITA C
  • VITA E
  • MEAL SHAKES

Jom siapa order di kawasan Kuantan dan Maran Fiza hantar sampai depan rumah.. Nak jumpa kat mana-mana pun boleh.. TAK PAYAH TUNGGU LAMA-LAMA DAH..

Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama saya!

15 January 2014

SET KURUS SHAKLEE KUANTAN

Assalamualaikum semua...
Promosi Set Kurus Shaklee sedang berlangsung!!
100% SELAMAT DIGUNAKAN, TIADA BAHAN KIMIA DAN HALAL!!
RAMAI DAH BERJAYA, ANDA BILA LAGI..

Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama saya!

07 January 2014

OMEGA GUARD SUMBER DHA TERBAIK

ASSALAMUALAIKUM....
PERHATIAN!! PERHATIAN!! PERHATIAN IBU-IBU MENGANDUNG DAN SEMUA IBU DI LUAR SANA...RAMAI YANG MUNGKIN TIDAK PERASAN DALAM OMEGA GUARD MENGANDUNGI DHA SEBANYAK 120MG.

Apa Itu DHA
DHA atau Asid docosahexaenoic adalah sejenis rantaian panjang asid lemak Omega-3. Ia merangkumi kira-kira 97% dan 93% daripada semua asid lemak Omega-3 dalam otak dan mata.

Keperluan Harian DHA
Menurut kajian yang dijalankan oleh Perbadanan Keselamatan Pemakanan Eropah (EFSA), keperluan DHA kanak-kanak berusia 6 bulan sehingga 2 tahun ialah 100 miligram.

Kepentingan DHA
DHA penting untuk perkembangan otak.
- DHA yang secukupnya diperlukan dalam diet kanak-kanak bagi memastikan perkembangan otak adalah optimum.

DHA merupakan ramuan utama yang diperlukan untuk membentuk sel membran neuron, yang menjadi penghubung antara sel yang lain serta mempengaruhi fungsi neurotransmitter acetylcholine dan membantu sel otak berhubung.
- Otak yang sihat akan melahirkan pemikiran yang pintar.

DHA memperbaiki tumpuan kanak-kanak, sikap dan fungsi kognitif serta kadar pembelajaran.
- kanak-kanak akan lebih fokus serta memberi tumpuan sama ada ketika bermain atau belajar.


Sumber DHA

DHA boleh diperolehi secara semula dalam makanan seperti ikan salmon, tuna dan ikan daripada perairan laut dalam serta minyak kanola.

* Jumlah pengambilan DHA oleh ibu hamil akan mempengaruhi perkembangan otak anak.
* Anak-anak juga memerlukan DHA secara terus kerana tubuh kanak-kanak tidak mampu untuk memproses DHA dengan sempurna sekali gus akan timbul masalah kekurangan DHA bagi perkembangan otak.

So Jom dapatkan Omega Guard Shaklee, sumber DHA terbaik untuk anda dan anak anda..

Fiza Zasmi Health Care - Jom sihat, cantik dan tambah pendapatan!

Better you, Better World!!

Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care 
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama