27 November 2013

KISAH DAMIA DAN MEALSHAKE

Assalamualaikum semua..
Alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk menaip komputer ni.. harini Fiza nak bercerita pulak kisah Damia Fareeda si anak sulungku itu dengan Mealshake Shaklee :) 


Fiza start bagi Damia Mealshake ni sejak dia masuk taska, yela kan bukan nak kate anak Fiza je, anak korang-korang pun same jugak kan kalau masuk taska komfem-komfem punyalah mesti senang berjangkit demam, selsema dan batuk.. duduk taska ramai-ramai memang cenggitu le gayenye.. Apalah nasib maknye kena kerja.. (teringin betul nak jadi WAHM!) 




Pastu pulak nak dijadikan ceritanya lagi memang la si Damia ni jenis orang yang buang air besar sembelit, najis seketul-seketul macam taik kambing! (sori kalau ade yang tengah makan! ;p) Ade sekali tu 3hari tak membuang sampai kena pergi klinik, kalau 3hari dia tak membuang muke relax je tak pe lagi.. Ni Damia dia meneran tapi taiknye tak keluar uoolss! berpeluh-peluh meneran, muke monyok tok sah habaq hang! Ingat lagi dia menangis cakap "atit atit.." Last-last papanya bawak gi klinik masuk ubat macam air sabun tu.. baru lah boleh keluar najisnya.. tu pun selepas berusaha keras menangis-nangis dalam toilet sampai lembek.. Masalah sembelit tak terhenti di situ, dah puas Fiza tukar susu dan bagi makan buah, tak menjadi jugak, sembelit tetap ade.. Gi klinik Doc siap pagi cecair Fiber untuk lembutkan najis.. tak elok sebenarnya ubat tu, tapi apakan daye dari dia tak berak...

Eh, satu lagi nak cerita.. Damia ni memang seorang yang picky eater atau dalam bahasa Melayunya, memilih makanan! ikut perangai sapelah ni.. Nak bagi makan punyalah bersilat, maknya siap buat carrot macam-macam bentuk dah suruh makan.. memang dia makan, tapi makan carrot tu je lah, nasi ayam sup semua dia tolak tepi.. dah guane! mama dia yang tension..


Pada suatu hari (baru macam buku cerita) hehehe, tergeraklah hati ni nak bagi Mealshake, Alhamdulillah syukur sesyukur2nya sebab bagi Damia Mealshake.. Semua masalah dapat di atasi, sembelit, penyakit-penyakit pun jarang nak berjangkit dan selera makan pun bertambah! Cikgu taska siap puji lagi Damia makan banyak bertambah-tambah.. Kat rumah siap cakap " Mama, nak lagi.. nak lagi.." Damia pun lebih fokus dan cepat belajar, tu yang paling Fiza happy.. Allah je tahu macam mana rasanya..





Yang paling best sebab cikgu taska Damia pun kagum lalu beli 2 botol Mealshake untuk anak-anak mereka... Salah seorang cikgu Damia tu anak dia ada ezema, lepas ambil Mealshake Shaklee memang kurang ezema dia.. Alhamdulillah lega rasa hati..

 

Sejak dari hari tu, keyakinan Fiza terhadap Shaklee makin-makinlah bertambah! Macam makin cintalah.. hehehhe :) Fiza yakin sebab Fiza dah try dan memang terbukti kesannya.. Bukan saja-saja promot sebab income dari Shaklee.. Tapi sebab Fiza PERCAYA!





Bila promot dalam Facebook, ramai kawan-kawan yang bagi feedback positif yang anak-anak mereka pun makin sihat bila ambil Mealshake..

So jom kita ikhtiar untuk kesihatan anak-anak kita.. Kalau bukan kita nak harap siapa lagi kan??dah la sekarang penyakit macam hape.. Bakteria kuman-kuman semua pergi sekolah, terer benor berjangkit..

:)


Fiza Zasmi
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 960212]
Call/SMS/Whatsapp : 019 9154727
Emel : fizazasmi@gmail.com
Fiza juga menyediakan perkhidmatan Shaklee COD sekitar Kuantan dan Maran, Pahang.
Pos Delivery ke seluruh Malaysia, RM10.00 flat rate tak kira berat and 
 banyak mana anda beli.
Jom orang Kuantan, Maran Pahang berShaklee bersama




Post a Comment