24 September 2013

GLA COMPLEX SHAKLEE.. AREA KUANTAN, MARAN, PEKAN, BENTUNG PAHANG DAN SEKITARNYA LAI.. LAI.....

GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Khasiat dan kebaikan GLA COMPLEX SHAKLEE:

-Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
-Membantu meningkatkan kesuburan
-Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
-Membantu dalam menangani menopus
-Menguatkan kuku dan rambut
-Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
-Membantu menangai ekzema
-Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
-Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
-Menguatkan imuniti tubuh
-Memperlahankan proses penuaan
-Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
-Mengawal -kencing manis dan darah tinggi
-Mengawal kolesterol
-Untuk fungsi saraf!




lelaki pun boleh guna GLA COMPLEX SHAKLEE ni tau!
cepat2 pm atau sms , whatsapp 0199154727 untuk harga terbaik!!

Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care
Dapatkan Shaklee di Kuantan, Maran dan sekitarnya, harga boleh kautim baik punye.. :)

PENYELESAIAN MASALAH ANAK KURANG MAKAN, ASMA, BERAT BADAN KURANG, SEMBELIT, ASYIK DEMAM DAN SELSEMA SERTA TIDAK FOKUS SEMASA BELAJAR.. JANGAN RISAU! MEALSHAKE SHAKLEE JAWAPANNYA!


ANAK KURANG SELERA MAKAN?
ASYIK DEMAM DAN SELSEMA??
BERAT BANDAN KURANG?
ASMA?
TIDAK FOKUS SEMASA PEMBELAJARAN?
KERAP SEMBELIT??

JANGAN RISAU!!!

MealShake Shaklee adalah penyelesaiannya.. 
Saya sendiri telah cuba pada anak saya dan hasilnya sangat menakjubkan.. 
BERBALOI-BALOI!!
Alhamdulillah syukur! 

Layari Facebook Page : Fiza Zasmi Health Care
PM atau whatsaap Fiza 0199154727 untuk maklumat lanjut.. 
COD Shaklee Area Kuantan, Maran dan sekitarnya.. :)

20 September 2013

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI DIRI SENDIRI- Saya percaya sesuatu produk itu apabila dah cuba sendiri, kalau tak jadi saya tak kan suruh orang try!! :)



Alhamdulillah, walaupun masih belum capai tahap kurus macam anak dara dulu tapi berat badan dan BMI dah kembali ke tahap normal.

Set kurus Shaklee adalah produk semulajadi yang membakar lemak, membuang toksin dan membina otot.. 3 ciri ini sangat penting untuk proses penurunan berat badan..

Shaklee bukan seperti produk pelangsingan badan dipasaran sekarang yang menjanjikan penurunan secara drastik. Ianya produk semula jadi yang kaya dengan nutrisi dan paling penting ianya HALAL dan ada KELULUSAN KKM.

Tiada jalan mudah untuk kurus, lagi-lagi orang yang malas bersenam seperti saya. Dengan Shaklee saya fokus untuk sihat, jaga pemakanan dan minum air dengan lebih banyak.


Ni lah makanan saya hari-hari :)

Untuk detox saya amalkan Herblax dan Alfafa

Untuk membakar lemak saya ambil Lecithin (dulu saya ambil Omega, tapi sekarang saya bagi anak yang makan untuk perkembangan otak mereka)

Cinch Shake dan ESP untuk peningkatan metabolisme badan dan membina otot. Disamping itu, bagus untuk kesihatan kulit juga!

Ostematrix pula saya ambil sebab memang saya menaglami sakit pinggang sejak mengandung anak kedua. Alhamdulillah, memang ketara perubahan.. Selain itu, ia juga boleh membantu tidur yang lebih baik dan melawaskan pembuangan air besar.

Performance Drink pula untuk kecergasan saya. Almaklumlah saya hanya berehat masa tidur sahaja..

Berminat?? Jom sama-sama kurus sihat bersama saya.. 


Layari Page Facebook saya : Fiza Zasmi Health Care atau whatsapp 0199154727 untuk maklumat lanjut..
Nak cari Shaklee area Kuantan boleh hubungi saya, free consultion :)

06 September 2013

DAPUR MAMA FIZA : RESEPI DADIH SEDAP SENANG GILER! LETAK NATA DE COCO PULAK TU..

Salam bertemu kite dalam rancangan Dapur Mama Fiza!! hahaha poyo.. Harini kengkonon nak cerita la care nak buat dadih ni.. aku kan sekarang bangse pemalas sungguh nak masak-masak sekarang.. bukan malas masak sebenarnya, tapi malas nak membasuh lepas abis masak.. kan best kalau ade bibik, " Bibik awak potong2 ni, kejap lagi saya masak" " Bibik, awak basuh kuali ni saya dah abis masak. " haa gitu berangan fiza ni..

Ok nak jadi ke cerita dadih ni sebab office aku ade buat jamuan raya, so staff-staff kene la sponsor mane-mane nak.. laki aku suruh buat dadih, aku kate malas.. dah sampai hari last before jamuan raye tu, gi la aku tengok serbuk dadih tu kat terus maju.. Senang amat le rupenye nak membuat dadih tu.. Anak aku reti... hahahaha..

Ok start dengan resepi k..

Bahan-bahan yang kita perlukan hanyalah :

1 paket serbuk dadih (ikut suka hati awak la nak perisa apa)
Aku guna brand ni sebab ni je yang ade kat Terus Maju tu.. Ok jugak, masa aku gi ade perisa mango, strawberry, yam, lychee and vanila..

1 tin susu cair
100 gram gula (aku main agak letak 1 senduk, tak kose aku nak timbang-timbang, macam la ade penimbang kan)
secubit garam (tapi aku lupe letak)
3000ml air
Setengah balang Nata De Coco (untuk lebih poyo)

Cara-cara membuatnya :

  1. Baca Bismillah, niat dalam hati agar sedaplah dadih ni Ya Allah, aku nak hidang kat orang.. hehehe
  2. Tuang air dalam periuk, masukkan susu car, gula and garam.. Kacau sampai mendidih..
  3. Dah memdidih tutup air, eh tutup api..
  4. Masukkan serbuk dadih tu... kacau-kacau lagi...
  5. Masukkan dalam bekas kecik-kecik (korang nak masuk bekas besar pun tak berdosa)
  6. Letak la Nata De Coco... Biarkan sekejap sampai sejuk sikit..
  7. Lepas sejuk sikit tu, masukkan la dalam peti ais bawah...
  8. Dah keras boleh makan dengan gembiranya... Alhamdulillah...
    Aku buat 2 perisa, Mango and Strawberry.. Sedappppp... hahahaha.. Alfafa tu pun untuk di jual ye :)
Masa dekat office Alhamdulillah laku dadih aku, risau aku kalau orang tak makan nanti sape pulak nak habiskan... Lepastu terdetik la di hati nak buat bisness, Inshaallah Isnin start la aku jadi tauke dadih.. Amin..

So siapa-siapa nak order dadih area kuantan ni, boleh contact aku 019-9154727 :)
Dadih biasa RM1.00
Dadih rainbow RM1.20
Dadih with Nata De Coco RM1.20
Minimun order 100pcs

Bisness Shaklee still berjalan macam biasa, just aku tak sempat nak post je.. nanti ade mase lebih aku post ye.. :)