26 July 2011

damia first vidiyo!

video

damia 41 hari.. ;)
mama lov u damia..

25 July 2011

penapis air

sekarang ni depan umah aku ade 2orang mamat hensem tengah promot penapis air kat ayah aku.. sian ayah aku, tengah-tengah tido kene bangun layan propaganda mamat  ni....

Tengah-tengah ayah aku syok tido ni (ayah aku ni jenis tido depan muke pintu,rumah aku kan kayu, tengahari terik ni panas ler... Cepat-cepat ler dia bangun tengok ade kereta masuk pagar...

Mamat hensen- assalamualaikum pakcik.. Nak tanye skit ni, ade tak orang hantar kotak sempel kat pakcik.. Kotak lebih kurang beso ni(sambil buat gaye la kotak beso mane.. Dlm pikiran aku ni dok bayanglah posmen silap hantar barang ke, hape ke..)

ayah- takde pun.. (ayah aku pun tanye aku ade org anto sampel tak! Aku jawab mane ade)

mamat hensem- ha... Kalau tak de meh saya bagi pakcik sampel.. Mat, ko bawak keluar sampel, dengan beg skali.. (sambil suruh kawan dia sorang lagi buat keluar barang... Dalam hati aku sah la mamat ni nak promot barang, teknik marketing betol.. Pastu dia cakap lagi.. Pakcik bagi saya masal 15-20 minit saya terang kan kat pak cik, saya bukan nak jual barang pakcik,saya nak bagi sampel untuk pak cik iklankan kat orang lain...

Ayah aku pos dengar la menda dia nak cakap...

Mamat hensem- pakcik ade pakai water filter tak kat rumah ni!

Ayah- tak de, tak penah pakai pun.. Pak cik pakai air telage aje, traditional, guna air bawah tanah.....

Mamat tu potpet2 suruh gak ayah aku beli... Aku kat dalam ni dengar tak dengar je la menda diorang cakap..

Pastu aku dengar ayah aku cakap.. Pak cik minum air yasin je, nak buat mandi pun boleh... Insyaallah tak de pape... (ha3 start dah ayah aku ni)

mamat hensem- he3 kalau macam tu rugilah kami pakcik... (ha, ko kate tak nak jual barang ni pehal plak??)

pastu aku tak dengar dah.. Aku bawak damia masuk bilik, baru aku nak landing depan tv.. :( yang aku peliknye, ni nak dekat sejam dah ni, tak balik-balik lagi... Dah la nak promot kat ayah aku tu, dia tak belinye... Nak bagi sampel dia ambil la.. He3

sekarang ni macam-macam teknik dah orang nak pujuk beli barang... Tapi kalau nak promot, buat care nak promot.. Ni mule2 ayat lagi ko dah temberang, macam mane rezeki nak berkat.. Macam mane!??!

Dah la abg hensem, balik la, saye nak tengok tv...

cerite terlatest


alhamdullilah, hari ni terdetik nak update blog, lame dah tak update banyak-banyak.. i mean panjang-panjang.. bukan tak de mase, tapi ntah la mod tak de kot.. rase-rase time tunang aritu yang selalu update.. ni dah siap kawen beranak bagai baru nak update.. jumaat ni dah abes pantang.. alhamdulillah.. ni pon update gune hp sambil damia baring atas dada.. manje betul..... Gambar kat atas tu sebenarnye nak letak kat bawah ni,tapi tak retilah nak bawak turun bile update gune hp ni.. Damia fareeda sekarang dah pandai nak cakap, cakap germanlah.. He3 pandai senyum.. Muncung-muncung mulut kalau nak cakap tu..

Oklah.. Nanti update lagi.. Nak mandikan damia, mama dia pun tak mandi lagi ni ha.. Ahak!
Da...

15 July 2011

testing testing~


Salam.. Hai...... Si debab here... ;)