18 February 2011

dear baby - Part 3

21 minggu..
mama sayang along sangat2!



p/s: abaikanlah bilik besepah giler tu...
dah macam boleh buat lapisan dinding kedua dah adiah kawen...
bag susu baby pun dapat mase kawen tau!

14 February 2011

9 Februari 2011

sedar tengah malam,
pok din slumber je... buat derk aje...
dia buat slumber, aku lagi slumber.. padahal dalam hati ni macam-macam rase, rase nak kejutkan dia pastu cakap, nape tak wish!! nape tak wish!!
tapi tahan lagi...

sedar-sedar dah pagi...
still buat macam biase lagi.. dalam hati ni dia ni buat lupe ke memang lupe..
time breakfast, sengih-sengih kat dia bagi hint...
tapi dia buat derk je.. macam tak da perasaan...
ngape lah susah sangat nak wish!
cakap je lah!!

tengah drive gi keje..
hati rase sayu je.. sah dah ni, memang dia lupe.. =(
air mate dah nak mengalir.. punye touching..
dalam hati tak pe lah.. kalau pukul 12 malam nanti tak wish jugak,
barulah nak berase hati betul2...

balik keje...
slumber je tengok dia mesin rumput...
masuk bilik cepat-cepat, ingat ade suprise atas katil macam dalam tv tu..
tapi, tak da maknenye... siap dia pnggil aku join mesin rumput skali...
sabar lagi, malam ni kot...

lepas makan malam,
pa : meh kat kete jap yang...
(aku pun gi lah, sah ni lah saat ditunggu2, ceh!)
pa: jeng2.. (sambil tunjuk kotak limau)
pa: karang kite anto rumah mak sekotak ye, ade tauke cine bagi kat opis tadi..
ma: esok je lah anto, malam dah ni.. (time ni rase nak mengalir air mate, dia memang tak ade perasaan!)
pa: tak pe, kite hanto jap, esok kang buruk pulak kene panas dalam kete.. dah gi siap2 pa gi atm kat airport jap..
ma: yelah....

kat rumah mak.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-







belum tiup lagi dah rosak kan kek tu..
huh (--")



hari lahir ke 22 sebagai seorang isteri dan bakal ibu..
paling terbaik sekali dalam hidup!

pa: hepi?
ma: hepi sangat2.. maceh pa!

to pa:
terima kasih manyak-manyak sebab jadi suami yang baik (walaupun garang!)
terima kasih sebab ingat birthday mama
terima kasih untuk segalanya!
ma bahagia!
i love u so much!!


07 February 2011

lame tak berdating

kekasih dunia akhirat nih..
sile-silelah bawak berdating selalu yeh..

sedar-sedar perut dah besar..
20 minggu..
kejap je kan!

02 February 2011

dear baby - part 2



mama rase nak meletop hati ni.. susah nak cakap.. kang cakap kang nanges, tak cakap kang nanges gak.. mama gi klinik tadi, biase lah, memang mama tak pernah miss pun check-up baby tiap-tiap bulan tapi hari ni mama lewat sikit, serba salah nak tinggal opis... kerja
baru kan, dah la bos tak ade plak hari ni.. bos orang lain ade lah...
alhamdulillah, kat klinik tadi hB( hB = Hemoglobin adalah protein pada sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan) mama dah naik dari 10.3 ke 10.5 tapi patutnye
kadar stabil kene naik 11.0... tapi nak buat macam mane, macam-macam dah mama makan, tak naik-naik jugak.. stress je tengok hB asyik merah.. =( yang naiknye berat badan dari 58.6 ke 61.8, tak pasal-pasal mama kene set appointment untuk OGTT, ala yang kene minum air gula pekat-pekat tu... haish...(--") doctor risau mama ade kencing manis sebab berat badan naik mendadak..
Tapi semua tu ok lagi, mama tak kesah lah sebab menda tu semua mama boleh kawal lagi, tapi yang mama rase tak sedap hati sesangat ni ha sebab doc kate mama pembawa thalesemia, doc tak dapat nak cakap panjang lebar hari ni sebab ramai giler orang menunggu, doctor just suggest papa gi buat screening thalesemia jugak, nasib baik papa ikut hari ni,boleh buat terus tapi result 3 bulan lagi lah.. bapak lamenye!!
dalam hati, mama boleh berdoa jelah yang papa bukan pembawa thalesemia jugak... mama takut baby, kalau mama sakit tak pe, tapi mama pembawa aje... mama takut je baby ade ape-ape... (--") mintak jauh lah...
mama cuba fikir positif, mama googled2, mama tengok semuanye bagi mama lagi stress, tak ade input positif langsung... =(

sekarang, mama mampu berdoa yang papa bukan pembawa thalesemia jugak.. =( biarlah baby sihat.. tu je mama harap...