07 December 2011

cinta.

cinta itu,
cinta dia dan dia.
dua tapi satu.

23 November 2011

Please!

tolong saya tak nak cakap dengan awak dah, hipokrit!






















sekadar gambar hiasan, rindu body mcm dulu!

22 November 2011

One Baby World - One "Stylo" Baby Facebook Contest


Hai ..

Damia ade amik bahagian dalam One Baby World - One "Stylo" Baby Facebook Contest dan memerlukan bantuan korang untuk undi "LIKE" dekat gambar dia..

Mudah je, korang just pergi dekat One Baby World facebook page dan klik "LIKE" dekat page tersebut..

ni dia link untuk page One Baby World tu...


Lepas tu, korang just pergi kat gambar Damia dan klik "LIKE" lagi..

ni link untuk gambar Damia...


Jangan lupe untuk :"LIKE" page One Baby World dulu, kalau tak nanti undian anda tak dikira...TQ ea, undian anda sangat bermakna..

sayang korang,xoxo!

Thank you!


19 October 2011

alhamdulillah

Dulu,
Masa dulu-dulu..
Aku selalu menangis sebab tension dengan kerja aku...
PENATMENYAMPAH semua ada dalam kepalahotak aku..

Tapi sekarang,
ALHAMDULILLAH...
Allah swt. kurniakan aku dengan kerja yang SANGAT baik, bos yang SANGAT baik, gaji yang SANGAT baik...

Syukur padaMU Ya Allah, atas kurniaan tak terhingga, atas rezeki tak bertepi..

p/s : Hari ini bos aku tak marah, tapi aku pulak yang nak menangis..


05 October 2011

Si Botak Bersama "Lamaze"nya


Damia tak banyak mainan, tak siap aku baru ade empat, 1st aku beli bola lembut yang ade loceng kat dalam dia,mase umur dy sebulan lebih, pastu menda bunyik2 tu,pastu lamaze and mainan untuk baby suke gigit tu...

Tapi banyak-banyak mainan, aku tengok damia paling suke Lamaze dialah... Geram je dia..

























ni gambar damia lepas je beli Lamaze dia!

04 October 2011

tak suka!


penat tau telinga ni hari-hari dengar gemok.
sakit tau hati ni hari-hari dengar berisi.

bukan saya tak tau, saya lebih dari tau..
tak payah la nak ingatkan hari-hari.


apa saja untuk kamu damia!

03 October 2011

1 Oktober 2011


alhamdulillah,
setahun sudah kami berumah tangga, bersuami isteri :)



hadiah ulang tahun pertama, terbaik!
muka dengan harapan dapat menyambut ulang tahun yang ke 100...
cewah! damia good girl aje, selama 3bulan lebih umur dia ni, baru sekali je dia mengamuk time bawak keluar jalan.. time jamuan raya office aku, motif nak mengamuk maybe tak nak kasi aku makan banyak malam tu.. memang berjaya lah, sebab aku makan cendol semangkuk aje tu pun kat luar dewan.. masuk dewan aje dia jerit, maka melepas lah aku makan satay, lemat ketupat bagai tu.. *sigh*

makin pandai laki aku buat suprise..buat-buat salah letak kad parking sampai cari kat sit belakang, last-last bawak keluar bunga! siap kata 3 bunga mean i love u! i love u too lah papa! sorry ma tak prepare hadiah pun.. jahat kan!

terima kasih suami..
untuk cinta dan rasa ini..


29 September 2011

ketawa


semalam,
28/9/2011
Damia dah pandai ketawa... 2 kali dia ketawa.. aku speechless.. tuhan je tau macam mane rase dalam hati... :)



damia, mama sayang sangat kat damia, tapi mama tak ada mase nak tulis banyak-banyak pasal damia, mama busy... sorry ye sayang...

26 July 2011

damia first vidiyo!



damia 41 hari.. ;)
mama lov u damia..

25 July 2011

penapis air

sekarang ni depan umah aku ade 2orang mamat hensem tengah promot penapis air kat ayah aku.. sian ayah aku, tengah-tengah tido kene bangun layan propaganda mamat  ni....

Tengah-tengah ayah aku syok tido ni (ayah aku ni jenis tido depan muke pintu,rumah aku kan kayu, tengahari terik ni panas ler... Cepat-cepat ler dia bangun tengok ade kereta masuk pagar...

Mamat hensen- assalamualaikum pakcik.. Nak tanye skit ni, ade tak orang hantar kotak sempel kat pakcik.. Kotak lebih kurang beso ni(sambil buat gaye la kotak beso mane.. Dlm pikiran aku ni dok bayanglah posmen silap hantar barang ke, hape ke..)

ayah- takde pun.. (ayah aku pun tanye aku ade org anto sampel tak! Aku jawab mane ade)

mamat hensem- ha... Kalau tak de meh saya bagi pakcik sampel.. Mat, ko bawak keluar sampel, dengan beg skali.. (sambil suruh kawan dia sorang lagi buat keluar barang... Dalam hati aku sah la mamat ni nak promot barang, teknik marketing betol.. Pastu dia cakap lagi.. Pakcik bagi saya masal 15-20 minit saya terang kan kat pak cik, saya bukan nak jual barang pakcik,saya nak bagi sampel untuk pak cik iklankan kat orang lain...

Ayah aku pos dengar la menda dia nak cakap...

Mamat hensem- pakcik ade pakai water filter tak kat rumah ni!

Ayah- tak de, tak penah pakai pun.. Pak cik pakai air telage aje, traditional, guna air bawah tanah.....

Mamat tu potpet2 suruh gak ayah aku beli... Aku kat dalam ni dengar tak dengar je la menda diorang cakap..

Pastu aku dengar ayah aku cakap.. Pak cik minum air yasin je, nak buat mandi pun boleh... Insyaallah tak de pape... (ha3 start dah ayah aku ni)

mamat hensem- he3 kalau macam tu rugilah kami pakcik... (ha, ko kate tak nak jual barang ni pehal plak??)

pastu aku tak dengar dah.. Aku bawak damia masuk bilik, baru aku nak landing depan tv.. :( yang aku peliknye, ni nak dekat sejam dah ni, tak balik-balik lagi... Dah la nak promot kat ayah aku tu, dia tak belinye... Nak bagi sampel dia ambil la.. He3

sekarang ni macam-macam teknik dah orang nak pujuk beli barang... Tapi kalau nak promot, buat care nak promot.. Ni mule2 ayat lagi ko dah temberang, macam mane rezeki nak berkat.. Macam mane!??!

Dah la abg hensem, balik la, saye nak tengok tv...

cerite terlatest


alhamdullilah, hari ni terdetik nak update blog, lame dah tak update banyak-banyak.. i mean panjang-panjang.. bukan tak de mase, tapi ntah la mod tak de kot.. rase-rase time tunang aritu yang selalu update.. ni dah siap kawen beranak bagai baru nak update.. jumaat ni dah abes pantang.. alhamdulillah.. ni pon update gune hp sambil damia baring atas dada.. manje betul..... Gambar kat atas tu sebenarnye nak letak kat bawah ni,tapi tak retilah nak bawak turun bile update gune hp ni.. Damia fareeda sekarang dah pandai nak cakap, cakap germanlah.. He3 pandai senyum.. Muncung-muncung mulut kalau nak cakap tu..

Oklah.. Nanti update lagi.. Nak mandikan damia, mama dia pun tak mandi lagi ni ha.. Ahak!
Da...

15 July 2011

testing testing~


Salam.. Hai...... Si debab here... ;) 

19 May 2011

dear baby - Part 7

kiri 27 minggu - kanan 34 minggu (2.5 kg dah tau!)..

membesar bagai johan!


along dah gemok sayang...
:)
mama tak sabar nak tunggu along..

28 March 2011

dear baby - Part 6



mama's lil' sweetheart..


sabtu lepas 26 Mac 2011, mama gi scan along.. alhamdulillah, semuanya ok..
hepinye mama dapat tengok along lame-lame..

so, for those yang nak buat baby scan 3d/4d, fiza suggest buat lah dekat :-

W.Y. Ko Specialist Maternity & Gynaecology Centre

B-2269, Jalan Beserah, Kuantan25300 Pahang

Tel 60-9-5667805

Fax 60-9-5667805

Rate RM85 (WITHOUT CD) RM 145 (WITH CD)


dah alang-alang scan tu, buatlah CD terus.. berbaloi-baloi!!
doc and nurse dia baik-baik.. scan pun lame.. :)

24 March 2011

dear baby - Part 5



final week of second trimester! :)


sakit badan makin terasa, lagi-lagi bile papa tak da seminggu ni..
cramp malam2 pun tak da sape nak urut..
:(


video gelaplah, mama tak sempat nak adjuct ligthing along dah gearak2..
:) i love you along, can't wait to see you soon!!

21 March 2011

dear baby - Part 4

pengalaman pertama mama minum air gula...



tak de la teruk sangat, macam minum air sirap kenduri je..
he3 :)

18 February 2011

dear baby - Part 3

21 minggu..
mama sayang along sangat2!



p/s: abaikanlah bilik besepah giler tu...
dah macam boleh buat lapisan dinding kedua dah adiah kawen...
bag susu baby pun dapat mase kawen tau!

14 February 2011

9 Februari 2011

sedar tengah malam,
pok din slumber je... buat derk aje...
dia buat slumber, aku lagi slumber.. padahal dalam hati ni macam-macam rase, rase nak kejutkan dia pastu cakap, nape tak wish!! nape tak wish!!
tapi tahan lagi...

sedar-sedar dah pagi...
still buat macam biase lagi.. dalam hati ni dia ni buat lupe ke memang lupe..
time breakfast, sengih-sengih kat dia bagi hint...
tapi dia buat derk je.. macam tak da perasaan...
ngape lah susah sangat nak wish!
cakap je lah!!

tengah drive gi keje..
hati rase sayu je.. sah dah ni, memang dia lupe.. =(
air mate dah nak mengalir.. punye touching..
dalam hati tak pe lah.. kalau pukul 12 malam nanti tak wish jugak,
barulah nak berase hati betul2...

balik keje...
slumber je tengok dia mesin rumput...
masuk bilik cepat-cepat, ingat ade suprise atas katil macam dalam tv tu..
tapi, tak da maknenye... siap dia pnggil aku join mesin rumput skali...
sabar lagi, malam ni kot...

lepas makan malam,
pa : meh kat kete jap yang...
(aku pun gi lah, sah ni lah saat ditunggu2, ceh!)
pa: jeng2.. (sambil tunjuk kotak limau)
pa: karang kite anto rumah mak sekotak ye, ade tauke cine bagi kat opis tadi..
ma: esok je lah anto, malam dah ni.. (time ni rase nak mengalir air mate, dia memang tak ade perasaan!)
pa: tak pe, kite hanto jap, esok kang buruk pulak kene panas dalam kete.. dah gi siap2 pa gi atm kat airport jap..
ma: yelah....

kat rumah mak.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-







belum tiup lagi dah rosak kan kek tu..
huh (--")



hari lahir ke 22 sebagai seorang isteri dan bakal ibu..
paling terbaik sekali dalam hidup!

pa: hepi?
ma: hepi sangat2.. maceh pa!

to pa:
terima kasih manyak-manyak sebab jadi suami yang baik (walaupun garang!)
terima kasih sebab ingat birthday mama
terima kasih untuk segalanya!
ma bahagia!
i love u so much!!


07 February 2011

lame tak berdating

kekasih dunia akhirat nih..
sile-silelah bawak berdating selalu yeh..

sedar-sedar perut dah besar..
20 minggu..
kejap je kan!

02 February 2011

dear baby - part 2



mama rase nak meletop hati ni.. susah nak cakap.. kang cakap kang nanges, tak cakap kang nanges gak.. mama gi klinik tadi, biase lah, memang mama tak pernah miss pun check-up baby tiap-tiap bulan tapi hari ni mama lewat sikit, serba salah nak tinggal opis... kerja
baru kan, dah la bos tak ade plak hari ni.. bos orang lain ade lah...
alhamdulillah, kat klinik tadi hB( hB = Hemoglobin adalah protein pada sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan) mama dah naik dari 10.3 ke 10.5 tapi patutnye
kadar stabil kene naik 11.0... tapi nak buat macam mane, macam-macam dah mama makan, tak naik-naik jugak.. stress je tengok hB asyik merah.. =( yang naiknye berat badan dari 58.6 ke 61.8, tak pasal-pasal mama kene set appointment untuk OGTT, ala yang kene minum air gula pekat-pekat tu... haish...(--") doctor risau mama ade kencing manis sebab berat badan naik mendadak..
Tapi semua tu ok lagi, mama tak kesah lah sebab menda tu semua mama boleh kawal lagi, tapi yang mama rase tak sedap hati sesangat ni ha sebab doc kate mama pembawa thalesemia, doc tak dapat nak cakap panjang lebar hari ni sebab ramai giler orang menunggu, doctor just suggest papa gi buat screening thalesemia jugak, nasib baik papa ikut hari ni,boleh buat terus tapi result 3 bulan lagi lah.. bapak lamenye!!
dalam hati, mama boleh berdoa jelah yang papa bukan pembawa thalesemia jugak... mama takut baby, kalau mama sakit tak pe, tapi mama pembawa aje... mama takut je baby ade ape-ape... (--") mintak jauh lah...
mama cuba fikir positif, mama googled2, mama tengok semuanye bagi mama lagi stress, tak ade input positif langsung... =(

sekarang, mama mampu berdoa yang papa bukan pembawa thalesemia jugak.. =( biarlah baby sihat.. tu je mama harap...

27 January 2011

dear baby - Part 1

hari ni baby dah 18 weeks and 4 days, dalam banyak-banyak hari, mama rase hari ni lah mama paling pening skali nak pakai baju ape gi opis.. last-last mama pakai jugak baju nih....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

baju ni buat mama rase cun sikit je dari sarung nangka...
tapi tadi mama rase kat rumah, ok je.. nape kat opis mama rase lain jek nih..
baby sabo je eah, nanti mama suruh papa beli baju baru kat mama..
kesian baby sempit eah..

20 January 2011

kerja baru..

sekarang boleh lah aku hapdate belog hari-hari (kot).. tak delah busy macam selalu...

hehehhe =)