30 November 2009

kalau dah malas, malas jugak..

wah, sejak daku diberi pinjaman hs berkamera daripada encek tunang
rajin sungguh berbelog, huahuahua =)
riangnya hatiku walopun esok telah termaktub bahawasanya
test document production
dan personality sedia menanti...
tak pe, tak pe...
tomorrow neber die...

printer ni pn ehsan dr yg tcyg skali... abaikn ktil abstrakku (sepah kte je la sepah)

ok, merujuk kembali kepada perkara diatas, adalah dimaklumkan...
aku sudah semakin malas..
ea, MALAS..
walaupon assignment sudah ciap (diulangi sudah ciap!!)
aku masih malas nk print out lagi..
tapi bile malam menjelang, mule la kelam kabut
baru aku perasan yang kertas A4 putih aku abissh..
waaa... hampir2 saje aku mahu gunakan kertas buku skrap form 5 yang berwarne pink untuk dijadikan mangse...
dan hampir2 saje aku mahu mengetok pintu uma mak cik ku nak mintak sedekah A4..
pukul 10 lebih tunas manja ne bukak dah...
assignment ne submit pagi2 bute sok..
APAKAH!!!??

tapi naseb baiklah akal pemikiran ku lebih pantas (ceewah)
aku belek2 dlm report da la skit lagi A4 paper yang maseh tersembunyi...

I Love You A4 Paper!!!

selamat mok cik.... huish...

selamat hari raya Qurban...


hai sume!!
macam mane hari ni?
masih pening2 lagi.. aku masih lagi bermabuk daging..
hari2 makan daging
gulai daging
sup gear box
daging bako
semua daging aje...
jap lagi dagi masak kicap lak..
nasib baik den gilo daging..
huahuahua..


ok, pagi raye, kami beramai-ramai pergi beraye kat hospital termerloh..
mak cik den mengalami keguguran..
sian mak cik aku..
dia sendiri pun xtaw yang dye pregnant..
sabo ea mak cik, tak da rezeki..
lepas ni berusaha lagi.. ha3 (giler membakar semangat!)



so, kami buat la jamuan raye kat situ
segala rendang lemang ketupat lontong kuih muih kami angkut...
tapi nape ea hospital temerloh tak kaci budak under 12 naik wad?
hospital sini baik je, wad bersalin je xbuleh...
tapi tidak mengapa, pak cik aku berjaya mencilok masuk
bersame anak-anak buahnye ikut jalan mane ntoh..
pandai jer, memang kaki cilok tol...


lepas smayang jumaat pula diadakan sesi fotografi bersama en.puteh
lembu yang bakal berkorban untuk negara dan bangsa
en.puteh dalam mud redho menerima kenyataan..
abaikan muke aku yang begitu selok..
saje je nak enterframe


en.puteh aku tengok sedih je..
tapi aku tak leh nak kecian
orang kate kalo kesian tak leh makan daging die
orang kate la, bukan aku kate...ha3
ne buleh aku xmakan, aku kan kuat makan..


en.puteh sudah berjaya ditumbangkan..
redho je aku tengok muke lembu sekor ni..


adik dan sepupu aku yang begitu kusyuk
first time kot...
adik aku ea la kot first time,
sepupu ni bapak dye tokei lembu,
tak heran dah kot...


sufiya dan ayahnye..
poksu aku la tu..
sombong sufi ni, aku gigit baru taw!!


tukang sembelih lambat pulak,
banyok sangat lembu nak sembelih hari tu, tunggu giliran la
sian lembu tu ha...
eh eh xcian, x cian...


kambing ni dibawa untuk melihat ibadah korban gak
bio ketaq skit pale lutut, ha3
sib baik ko xkene korban gak... he3


daging2 yang belom dipotong...
aku xmasuk campo lagi bab ni...
tapi...


bile dah selesai je melapah lembu tu, aku la jadi mangsa ne cuci segala
pastu bako pulak...
rebus tulang pulak...
husssshhh...
nasib ko la...
mase ni aku rase bau aku ngan bau lembu tu udah tiada bedanya...


sebahagian dari family aku yang berkampung di
Felda Sertik, Bentong, Pahang..
syok la jugak...
tu je la, penin dah ni..
asyik makan daging je..
pagi tadi makan nasi lemak pun dengan daging...
giler la...ha3

10 November 2009

3 tahun suda..


.....tahun : kawan (xingat dah, 7,8 thn kot kwn rapat)
3 tahun : couple
1 bulan 1 hari : tunang

papa, bukan mudah menjadi perempuan dalam hidupmu,
macam2 da ma rase..
but it's ok...
ape2 pun, ma tetap sayangkn papa..

11.11.2006

aku tak reti senyum la mase ni...
malu kot.. hahaha ;)..


2007
he3... tak terucap..

2008
gambar lupe nak rotate..
he3


2009



gambar ramadhan tahun ni..
demam..
2,2 orang demam..

gambar bulan syawal tahun ni..
syawal tahun ni tak berapa meriahkn?


last skali..
gambar bertunang..
10.10.2009
apa yang aku harapkan, doakanlah kami hingga ke syurga..
ape yang boleh aku cakap, aku sayangkan dia,
dia separuh dari khidupan aku..



tq.


sekarang pukul 7.14 am
papa xwish or cakap apa2 pun..
dia demam..
mungkin dia lupa kot...
hummm....
mmg selalunya aku yang beria...


mmg best punye futsal....

geng 'the kucar kacir'


basah lecun ni kau...
main dalam hujan ni..
sodap jang!!
hobin jang hobin....
ha3

geng bas poli


geng 'bodylicious'


kak noe & aku lerr

geng ape dah lupe name


skang xda mud nk bercerita
tapi kepala nak berbelog.

aku dan geng sangat enjoy yang amat dasyat
main futsal..
geng aku dapat naib johan
kalah penalti ngan lecture

yang pasti hari sabtu nak amik MUET
kami jalan terkangkang2
macam owg lepas bersunat..

09 November 2009

aku down versi Indonesia


Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Ya Allah ridhoi ketulusan hati
Ya Allah beri aku ketabahan
Ya Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu ya Allah


aku sediiiih ni siooottt......

"letihh awak x 10000000000 = letihhh saya"


08 November 2009

ha.ha.ha


makan epal
makan tempeyek/rempeyek
makan gula-gula
makan wajik
tu aje..

dapat mase gi kenduri tadi...

siooot je, bosan gile dah ni weihhh!!!!

ngetop la weih...

hati ni kalau boleh meleTOP,
lame dah lame dia meleTOP...

tapi hati aku anti-boom atom

sakit macam mane pun..

biasanya aku diamkan sahaja..

05 November 2009

rojak2 malaysia.. boley cenggitu??


hai semua!!!!
setelah bertahun lame.. ceewah..
bertahun lame kunon,bla lar...
ok.serius..
setelah berminggu-minggu hidup dalam tertekan
berbulan duk fenin kepala..
akhirnya semuanya kembali normal..
normal la kot sebab skang tak balik umah pukul 7 dah..
balik kelas awal je la...

alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..
spoil sikit2 tu biasa la kan..
adat la sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan suami isteri...
opppss, telebey suda..
ha3

ok.
meh aku cite sket sal dinner.
dinner yang KAMI anjurkan
tema : black and gold "exclusive secretary night"
tempat : vistana hotel
tarikh : 30/10/2009

layan gambar je la eah,
senang kit citer..

ni tuan punye badan a.k.a ajk multimedia
simple je baju aku..
tak ada gown, ropol2, kelip2
buat baju kurung moden n pakai dengan songket dinner sem 1
tak da mase dan peruntukan untuk vogue2..

kawan2 sekelas..
serius dinner tahun ni aku tak banyak amik gambar..
busy sungguh..
menyelit je kat budak tengah pose je..

sahabat kesayangan
yang same2 jipang..
bukan jipang weh, terpakse...
tak da sape yang sanggup pegang tugas seberat ni..
bagi aku la...
kami memang tak da pengalaman,
semuanya buat tanpa belajar dulu..
kamilah pengerusi, kami la ajk cnderahati, kami la ajk psembahan, kami la yang ajar catwalk, kami la yg cari sponsor kami la bendaharinye...
dan kami jugak la hampir2 jadi MC sebab last minute MC sentap sikit..
tapi alhamdulillah, semuanya berjalan lancar..


pahit manis kami rase..
and insyaallah bile dah keje nanti kalo setakat dinner 200-300 orang kami leh handle kot.. ha3 timbul dah ayat riak|sombong|bongkak dah ni...
maaf.. maaf..

bile adik2 junior puji and puas hati dengan dinner ni
tak ada kate2 yang boleh diucapkan selain
terima kasih banyak2 dik...
terima kasih sebab sudi datang..

kan akak dah kate...
berbaloi kan dik???
berbaloi-baloi!!! ;)

noe and qiena..

noe, kalo la aku ade video ko nyanyi malam tu..
sure aku add dalam entry ni...

qiena la rajin nak snap pic..
kalau tak da dia rasanye tak da la pic aku..
maceh syg...

tu je la sal dinner KAMI..
nak cerita banyak pun tak da pic...
tak sronok kan...

* * * * * * * *

ok la..
ni pulak cerita pasal Program Gerak Usahawan
aku jadi urusetia jugak..
biase la student DSK kan..


dalam hall...
kami kena buat report taw untuk setiap sesi..
esok kena submit
tapi haram 1 menda pun tak buat lagi...
he3


baju korperat kelas DSK 4A
cam maching je dengan layout aku..

ni pulak mase sesi ambil gambar kelas
dan dan je abang photog tu bawak barang2 ni
jadi witch la aku... ha3


ni pulak gambar sehar sebelum dinner
semuanya jadi bangang ikut aku duduk tepi coridor tunggu lecture
letih siott naik tangga 4 tingkat..
seksi la kaki aku pas ni...
huhuhu..

ok la, dah la membebel..
esok ada futsal pulak..
tak sabar rasenye...

insyaAllah kalau ade pic aku update lagi ye..

maklumlah mak pakai hs cikai je...
*en.tunang hint ni taw*

da da..