02 October 2009

dose selepas raye. (hum,ok la blom abiz raye lagi..)

lokasi : depan pagar polisas
depan pagar tutup bukak baru buat t/h tadi

masa : dlm pukul 6 lebih2 la..

tujuan : pegi hanto adik fida balik hostel

kenderaan : moto nouvo yg baru lepas tampal stiker poli pagi tadi

cuaca : hujan rintik2, air bergelora..

Al-kisahnya bermula begini.. geram pun ade, rase bersalah pun ade gak.. kisah aku ngan pak and abg guard poli yang aku rase semester ini baru start operasi..

aku : (mase tgah stop moto coz pak cik tu
lambai2 suh berenti) pak cik...
pak cik : nak ke mane? (ulang 2x)
abg : stiker mane? (ulang 2x gak, trade mark kot
ulang 2x dyowg nih..)
aku : nak hanto adik balik hostel.. stiker
kat bawah ni (sambil tangan tunjuk
stiker baru tampal..)
pak cik : kad matrik mane?
aku : adik tunjuk kad matrik.. (adik aku pun tunjuk la)
pak cik : awak punye?
aku :saya bukan student sini.. (ha amik ko statement brani mati, ye la korang sendiri pikir la sendiri, petang2 hari aku nak bawak kad matrik aku pehal, kalo aku bawak beg ade la.. kan aku dah
TERdose.. kalo tak tipu kang cian adik aku jalan kaki dari pintu depan sampai maktab coz moto orang asing tak leh masuk.. mintak maaf la pak cik ea.. saye malas nak panjang2 crite.. pak cik xnampak ke hujan turun ni.. saye takut pak cik demam.. pak cik duk diam2 ye.. pas saye anto adik, saye balik la.. umah saye jauh nak sembang ngan pak cik lame2, kang hujan makin lebat lak.. mintak maaf ea pak cik.. saye tak sengaje..)
abg : dah nape letak stiker kalo bukan student?
aku : dah aritu suh letak stiker kalo nak ulang alik dalam poli? saye letak la.. ( geram tol aku part ni.. dah memang betol ko suh aku letak stiker, aku letak la.. sampai krete papa yang kengkadang anto aku tu pun ko suh letak stiker kan??)
pak cik : ok, gi la..
aku : trime kasih pak cik..
abg : pot pet pot pet ( lantak la ko nak cakap ape, ujan ni..)

kengkadang rase bagus gak poli pakai guard camtu, terjage keselamatan budak poli,moto2, tapi kengkadang lak ase menyampah.. pagi2 ne berenti dulu,chek stiker, chek beg,chek kad matrik.. jlan jem xsoh kabo la, klo nak chek sowg2 student mmg la jem.. skt hati dow.. on the way nak balik, dalam hujan renyai x renyai ne la, aku duk pikir la macam2.. klo la pak cik tu cam muke aku ke, moto aku ke.. xke naye.. mule la rase nak tukar penampilan la.. tuko no flat moto la..pe la.. hu3.. mengong je..

akhir kate,mintak maaf pak cik.. selamat hari raya.
Post a Comment