29 August 2009

nak letak title pe pun tak taw.....

poh kong??
hum....
pe kene mengenenye dengan aku???

mungkin kami..

ea...
kami la...

dia..

dan aku...

humm ;)

geng bas skolah



dari kanan : aku yg kurus, noor laili abdullah, munirah farhanah, umbi abdul jalil, nur arina razali, ateh (tak ingat full name), shahrul izwan, mohd faiz dan dua owg kawan dibelakang tu aku lupe name sebab xrapat.. (wtf kenal dr skolah rendah n duk 1 kampung bleh lupe lak..)

5 canggih, name kelas aku dulu, tahun2 sebelumnya name kelas aku 5 budiman, tapi nape ntah pengetua nak tuka name kelas semenye bermula dari huruf C so jadi la
cakna
canggih
cekal
cekap
cemerlang
cute
cantik
comel
cun
cam best
okeh2 yg kelima bwah ni tipu je..
aku lupe name la..
weh nape skang aku cepat lupe je ha..
adoi ai...

nakal aku ngan geng2(mesti libatkan geng gak..) buat cikgu nangis la sebab tak ponteng kelas.. bising2 la, pe la,tak ingat la.. tapi yang pasti SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PANDAN tetap dihati..


he3 klako ingat mase skolah.. poyonye la kite..


wah, bukan senang taw tudung skolah tuk nak jadi stabil camtu..



kami berempat memang rapat..
tapi skang dah lain..

21 August 2009

petang tadi pergi SEMAMBU

seperti bese la, kak n yang menjadi driver... besela kan? korang nak naik ke kalo aku drive.. xmo kan? aku ade lesen L jew.. ok wat?? sebenonye petang td bukannye gi jln2 shopin2 tapi gi wat perbincangan sket.. banyak gak assignment ne wat..
  • shorthand
  • keusahawanan
  • tamadun Islam
quiz2 pn banyak minggu depan.. mintak la boleh wat.. aku nak study kuat kit sem ni.. sebenonye ni sem last aku, tapi disebabkan aku carry 1modul ne la extend sem... kepada adik2 yang lain2 amik iktibar la.. jgn korang ingat nasib akan slalu sebelahi kite, kang jadi cam aku ni... sebab 1 modul carry aku kene abizkan 6bulan lagi untuk modul yang aku drop.. tu satu, jangan dipersoalkan tentang malu la, aku dah tak reti nak cakap malu camne lagi... korang bayangkan lah, duduk dalam kelas ngan budak baya adik aku, dyowang pandang je aku... hum,nasib baik ramai lagi budak carry.. lame2 ilanglah rase malu tu, ne tebalkan je la muke.. ko buat ko tanggung la..

cakap sal SHORTHAND, korang taw pe itu shorthand?
nanti aku crite sal shorthand k..
aku akan uploadkan assignment aku tu...




ea, kak n sangat STAR dalam shorthand..
walaupun aku slalu lepak n study ngan dye, tapi still aku xleh pandai cam dye..
hum,sebenonye usaha aku kurang..
aku akui...

"seorang kawan baru cakap tadi, xda orang yang
dilahirkan terus jadi bijak.. semuanye bermula
dengan usaha"

doakan aku ea..
aku takut..
plan mase hadapan aku banyak terjejas sebab aku kehilangan 6bln ni..
aku xnak hilang lagi 6bln..


akhir kate,
esok kite nak berpuase..
aku mintak ampun dan maaf ea..

Selamat Menyambut Ramadhan...
=)

taw sebab ape saye suke POLISAS????




sebab ni la..
saye ade mereka semua..
hu3..
yang baju putih tu namenye kak an..
yang baju pink tu kak n..
aku banyak kawan ngan kakak2 la..




masuk kelas skang ne pakse pakai mask..
lec yang kat depan tu nama beliau
Raja Mahani Raja Sulaiman
beliau ajo keusahawanan & document production..
bez la belajar ngan beliau..




satu kelas wajib pakai okeh..
bahaye skang ni..
kalo xpakai jadi la camni....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

perkenalkan kak nor..
klako tol..
maen purdah2..



sebelum masuk kelas..
lepak kat luo jap amik udare
kang ne pakai mask lg..



ni mase ari first daftar..
sonok sangat jumpe...
semua picha2 ni ehsan dari kak n ngn kak nor..
akak ne da camera..
hum...
bile la nak dapat...
*hint*

18 August 2009


weehu...
update from rendovos!!!
bese lah.. aku ne da berokband dah kat umah..
adik aku dah amik bawak g poli..
cian akak ko ni dik oi...
kehidupan di poli sangat okeh..
jumpe kawan2..
hepi2..
tapi aku ne pakai mask bile nak masuk kelas...
sangat riso okeh..
kawan kelas 2 orang ne kuaritin..
sekolah adik2 pun baru ne tutup pagi tadi..
dyowang hepi..
aku riso...
tekak sakit je..
tapi aku xdemam..
mybe smlam aku terlupe bawak air gi poli..
so tersejat la air2 dlm badan aku ni dek kepanasan poli tuh..
ayoik... xleh update bebanyak..
assignment berlambak ni..
da da... mish u all soooo much okeh!!




with my bro daus..
maceh la sudi teman akak ko nih..

neslo ais tabur okeh...


p/s: cardigan baru adiah my sista..
tq soo much akak..
i lov u!!!



12 August 2009

hum,sebenarnya kenapa ni fiza???

pelikkan??
sebenonye aku slalu bermimpi mase tu akan tibe..
tapi..
bile dah dekat ni..
aku ase debar lak..
debar sangat9 la sebenarnya!
*sigh*
cam mimpi lak.. hu3

10 August 2009

skema yang menjengkelkan


nama saya fiza. umur saya 20 tahun.
saya tulis entry ini untuk seseorang.
tapi orang lain pun boleh bace jugak..
tapi sile jangan gelak kalau rase entry ni sangat menjengkelkan.

seseorang,

awak tahukan saya cinta awak? wah,awak patut berbangga tau,saya cakap cinta2 dalam blog ni..
tetapi itu bukan perkara utama,eh3 itu perkara utama.. (fiza,cakap je lah kau nak cakap perkara lain...wtf)

saya disini nak bertanya sedikit pada awak..
sebenarnya lebih kepada hendak memberi tahu sesuatu..

saya malas
saya mengong2
saya selalu ganggu awak
saya tinggi,hampir sama tinggi dengan awak
saya hidung kembang
saya kuat menangis
saya clumsy
saya pelupa
saya moncet
saya macam2 lagi

awak boleh terima saya seadanya?
bila awak terbaca entry ini, telefon saya atau tinggalkan komen ya?

p/s: awak tahu kenapa saya tulis entry ini? sebab saya baru terdengar seseorang cakap 'saya ada identiti sendiri, awak jangan peduli!
sekarang dalam kepala ada bunyi
bunyi berbunyi
fiza bodoh
fiza bodoh
fiza bodoh
fiza bodoh

sekarang dalam hati ada bunyi
bunyi berbunyi
betulkah aku bodoh ?
betulkah aku bodoh ?
betulkah aku bodoh ?
betulkah aku bodoh ?

aku sedih
bile harapan jadi debu
bila hati jadi hancur

aku dah cuba
aku dah berdoa
aku dah buat segala yang mampu

salah ke aku bila tak jadi sempurna?
salah ke aku?

09 August 2009

korang suke donut?? aku suke...

malam semalam ayah aku ajak gi ec mall
so turun la kami 1 famili...
aku telah menge'pow' ayah aku big apple
beli yang 6 ketul rm11.50 je..
beznye la...

tapi klo 6 ketul ne la cukup aku 1 family
so, hari ini..
donut sebijik cam big apple telah melanda umahku..
hua3..


tomei ke x??
cakap tomei pat!!!
yang atas ni hasil kerje adik2 aku...


cedap taw...


he3, ni keje aku la..
dah gigit pastu letak atas donut lain..
hu3, xpe adik bradik makan..
sharing is caring kan???

aku pn terima tempahan kuih muih taw...
hu3, bisness manjang...

08 August 2009

i'm lookin' for a part time job...

ok..
macam ni..
skang ni aku tengah cari part time job..
so sape2 yang da keje untuk aku wat...
ekceli wat dari rumah cam..
jahit menjahit..
trust me, i'm good in silang pangkah...
betol!!!
xcaye try ask my sista...
kan skang nak dekat raye..
so kepade tukang2 jahit yang tak cukup tangan untuk jahit silang pangkah..
upah la aku....
upah la aku ea...
plz.....
i'm good in jahit manik too..
trust me..

satu lagi kan..
nak dekat2 raye ni..
sape2 yang malas pos kad raye ke....
kan klo company beso2 tu
banyak kad raye nak pos...
so bagi la aku ea...
upah aku je k..

ape2 keje lah ea...
upah la aku..
nescaye aku xkkan hampekan korang...


p/s: aku nak beli somethin, so aku mesti work hard untuk dapatkan..

07 August 2009

mak

hum.. camne nak mulekan n3 ni pn xtaw..
ok lah..
cam tajuk title kat atas..
mak..
orang yang aku sayang tak da tolok tandingnye..

tapi masalahnye..
aku ngan mak aku memang xsekepale..
bile aku ckp ni..
beliau ckp tu..

aku ngan mak aku xleh berkongsi cerita..
xleh berkongsi rahsie..
aku ngan mak aku sangat lain perwatakkan..

aku bukan cam mak aku..

mase aku kecik..
ekceli mase aku dah beso ni pun..
mak aku slalu adik2 aku xcukup kasih sayang..
tu bile aku marah adik2 aku la...

aku mmg anak yang jahat..
aku akan jawab balik...

mmg aku akan jawab balik..
jarang lah aku tak jawab..

kekadang aku fikir..
nape ea mak aku camni...
sejak aku lahir..
sampai skang, aku ade 5 orang adik..
bawah aku umo 19.. aku 20..
tak jauh langsung jarak umo..

care mak aku layan adik aku ngan aku bebeza..
aku nampak perbezaannya..
mungkin tu la sebabnya
adik2 aku lebih takut ngan aku berbanding mak aku..
mak aku sendiri yang akui..

aku sayang mak aku..
jahat aku memang penah wat mak nangis..
hum, mak aku mmg sensitif..
sangat sensitif..

tapi mak...
jahat fiza mak tawkan fiza sayang mak..
klo kite gado pn xsampai 1jam baik balik..
fiza mintak maaf kat mak kan...

ea,aku anak yang xda ego...
bile aku marah..
aku nangis..
aku kuo bilik
aku gi salam mak aku..

mak,
fiza mintak maaf..




yana..
ko btuah ko anak bongsu..

02 August 2009

i heart POLISAS!!

okeh POLISAS
here aku datang lagi!!!
ko jangan tutup lak..

yeah!!
klo orang kutuk ko pun..
it don't matter...


~nobody wanna see us together
but it don' matter....~nyanyi la pulak..