31 July 2009

maccheroni ke makaroni?


okeh..
malam ni aku telah teringin nak mkn makaroni..
ekceli bkn makaroni coz bentuk dye lain..
kat kotak dye pn tulis maccheroni..
wateva..
pastu aku masak la..
MACCHERONI GORENG ALA FIZA
bez giles siot..
tol xtipu..
owg tekak kampung cam aku (xbrape kg la)
leh je bantai boh cili api segale..
malatop lah..
maap ler, den taw klo den xpuji
sampai sudoh xdok owg nak puji..
huahuahua...

p/s: sile lah pcaye yg den masak sendiri..
den xtipu..
mak den sibuk wat sample kuih raye..

30 July 2009

last sunday gi KL


hai..
ahad lepas gi KL..
pergi dua ari ase cam xcukup waktu jew..
kaki lenguh jangan cakap la..
ngan xcukup tidonye..
sib baik aku xjadi drebar..
(weh, aku ade lesen kete la, lesen L, okeh pe..)
ha3..
cam-cam aku beli..
kain pasang,
baju,
jam,
etc..
penatnye..
sampai arini ase..


tengok moto rossi kat klcc
dyowang gi jumpe membe seangkatan kat sini..


ni depan tasik..


dis is my kak ida
sangat sporting moting
maceh kak ida blanje..
len kali blanje lagi..
fiza nak mkn chicken chop cam papa tu..


lepak depan dataran..
mlm isnin xramai owg..



kari laksa & cham yang paling best di alam semesta..
tapi aku xmkn abiz pn..
banyak giles babas okeh..
ayam aku ase dye letak setengah ekor..
ni kak PAPPA's Kopitiam..


dak ni da depan sogo..
cian weh..
aku ase umo dye xsampei 5thn kot..
dye jual gelang..

Kuala Lumpur
mmg bukan tempat untuk aku..
shopin skali skale leh la..
dengan jam nye..
aku rase klo kite ni pemandu gangster kat Kuantan, mesti kite ni pemandu paling berhemah kat KL..
siyes dow, krete suke ati jew cilok..
moto lak leh slumber jew main kat tengah..
lain la ngan Kuantan..
bersyukur aku duduk kat Kuantan..
then aku xsuke tandas..
nape air slow giles dowh..
dan buat je la tandas ade paip..
bukan aku yang owg kampung ni je yang merungut..
minah saleh tu pn same..
aku dengo dyowang merungut..
gimme 5 minah saleh..

tapi aku suke,
shopin
jln TAR
SOGO
DOWntown
upTOWN
cashier tesco
Sani bangla jual kain
PAPPA's Kopitiam
adik yang nyanyi lagu Yuna kat aku mase kat Danau Kota

nti aku dtg balik,
xpuas shopin..

25 July 2009

cool man..





dulu aku ade gitar ni..
beli dari mamat punk yang sangap kuda..
tapi skang dah xda..
aku let go same cousin aku yang bek hati..
maceh spupuku..
ko memang cool man!!

(wah,tetibe aku rase cam penah jadi rock star dulu!!)

23 July 2009

saya rindu dye!!


name dy ekin
sebetulnye kami kenal dari darjah 3
mase aku skolah kat sek. keb. pandan..
tapi lame sgt kite xjumpe kan ekin?
last kite jumpe 3 tahun dulu mase amik result spm
semalam baru kami contact balik
serius aku rindu and teruja..
rindu sangat ekin..





satu perkare tengtang ekin yang aku xkan lupe
ialah mate dye..
sangat cantik okeh..
dye manje..
baik..
aku ingat mase kami skolah..
dye sanggup amik aku naik moto dye..
walaupn rumah dye kat tmn tas, kat skolah aku
dye rela gi amik aku kat umah dulu..
baik ekin ni..
tQ ekin..
i love u..
mish u..

saya bersyukur untuk title ini~

senarai kesyukuran Nur Hafizasmi
  1. saya bersyukur kerana saya dilahirkan sebagai seorang Islam
  2. saya bersyukur kerana mempunyai ibubapa yang mengambil berat tentang saya walaupun seringkali saya tidak sefahaman dengan mereka.
  3. saya bersyukur kerana adik2 saya masih dengo cakap saya walaupn slalunye saya ne jerit bio satu kampung dulu baru dyowang dengo.
  4. saya bersyukur kerana saya seorang yang setia pada papa
  5. saya bersyukur kerana saya seorang pmaaf.
  6. saya bersyukur kerana saya tinggi
  7. saya bersyukur perut saya still lagi leh kempis
  8. saya bersyukur walaupun saya tak cantik tapi ade lagi orang nak kawan ngan saya
  9. saya bersyukur kerana saya ade kakak yang baik hati walaupon saya still ase saya ni mengjengkelkan.
  10. saya bersyukur saya telah berubah dari kehidupan dulu
  11. saya bersyukur saya reti pakai tudung dah skang
  12. saya bersyukur kerana ase lain macam bile tak pakai inner.
  13. saya bersyukur ayah belikan nouvo untuk saya
  14. saya bersyukur saya pakai givi naik moto walaupun ade orang kate kelako
  15. saya bersyukur kaki saya masih boleh berjalan dengan sempurna walaupun dah banyak kali ekciden.
  16. saya bersyukur masih lagi ade kawan lame yang mencari saya
  17. saya bersyukur saya dapat sambung blajo lagi walaupun skadar di Poli
  18. saya bersyukur saya dapat mak yang pandai buat kek dan kuih muih.
  19. saya bersyukur papa bagi saya slipo nike smalam
  20. saya bersyukur jadi anak Malaysia
  21. saya bersyukur saya boleh pergi ke bandar seorang diri
  22. saya bersyukur kerana saya boleh makan di food court seorang diri tanpa teman.
  23. saya bersyukur saya suke pakai barangan bundle
  24. saya bersyukur sluo jeans saya dibeli di kedai2 cina dan ade yang bundle
  25. saya bersyukur saya seorang yang peramah
  26. saya bersyukur kerana pernah dapat pengalaman di Shahputra
  27. saya bersyukur dapat anak yang secomel Nur Insyirah Amani
  28. saya bersyukur saya tak pernah ke disko
  29. saya bersyukur kerana papa bagi saya gune laptop dye
  30. saya bersyukur saya suke kucing.
  31. saya bersyukur saya kenal kawan2 saya skang
  32. saya bersyukur saya kuat minum air
  33. saya bersyukur saya ade blog ni
  34. saya bersyukur rumah saya dekat kampung
  35. saya bersyukur saya boleh memasak
  36. saya bersyukur saya tidak bermasalah dlm skill komunikasi
  37. saya bersyukur saya reti mempertahankan diri
  38. saya bersyukur mate saya tak perlu dibedah
  39. saya bersyukur pernah merasai pengalaman dikejar monyet
  40. saya bersyukur saya sempurna tubuh badan
  41. saya bersyukur mempunyai kwn2 yang hepi go lucky
  42. saya bersyukur mempunyai parent yang sangat sporting
  43. saya bersyukur idup bahagia skang
  44. saya bersyukur mempunyai hati yang kuat
  45. saya bersyukur masih mempunyi atok dan nenek
  46. saya bersyukur badan saya tahan nyamok dan saya xkene demam denggi
  47. saya bersyukur dapat pergi perkhemahan
  48. saya bersyukur join Pengakap dari kecil
  49. saya bersyukur saya adalah seorang Pengakap Kelana A
  50. saya bersyukur ramai orang cakap saya berumur 25 tahun walaupun sebenarnya saya baru berumur 20 tahun
  51. saya bersyukur saya dapat makan burger king's
  52. saya bersyukur nama saya Nur Hafizasmi walaupun adakalanya ramai yang sebut dengan bunyik lain.
  53. saya bersyukur saya tidak menghidap penyakit kronik
  54. saya bersyukur saya memakai kasut saiz 8 dan kadangkala saiz 9
  55. saya bersyukur ayah tidak pernah naik tangan pada saya sejak saya beso ni..
  56. saya bersyukur saya seorang yang sangat menghargai
  57. saya bersyukur saya senang menangis
  58. saya bersyukur kelas saya hanya mempunyai seorang sahaja lelaki
  59. saya bersyukur saya dilahirkan sebagai anak sulung
  60. saya bersyukur adik lelaki saya masih rapat ngan saya walaupun saya pernah hendak menghempuk dirinya dengan helmet di khalayak ramai kerana dye telah ditangkap oleh polis kerana membawa motor kapcai ayah saya ke bandar tanpa lesen
  61. saya juga bersyukur polis tu melepaskan adik saya tanpa sebarang tindakan
  62. saya bersyukur papa mampu bercakap ngan polis tersebut sehingga polis itu baik hati melepaskan adik saya
  63. saya juga bersyukur moto ayah saya tidak perlu disita kerana tiada roadtax
  64. saya bersyukur saya tidak mudah jatuh cinta pada orang lain
  65. saya bersyukur kerana mempunyai hubungan baik dengan saudara mara saya
  66. saya bersyukur mempunyai adik perempuan yang berkongsi segalanya dengan saya
  67. saya bersyukur kerana pernah dengar mak saya pasang radio xfresh fm, mak saya cool man!!
  68. saya bersyukur kerana tidak perlu membeli buah rambutan pada musim buah kerana dirumah saya ada 3 pohon rambutan
  69. saya bersyukur kerana saya suka senyum
  70. saya bersyukur kerana papa tidak marah apabila saya telah terputuskan rantai yang beliau bagi kpd saya
  71. saya bersyukur saya boleh mendengar boleh apa sahaja jeis muzik
  72. saya bersyukur ayah telah pergi ke Mekah dan membelikan 3 helai selendang itam yang sangat bez untuk saya
  73. saya bersyukur bos-bos saya di Shahputra sangat baik dan selalu memberi nasihat
  74. saya bersyukur kerana impian saya ke Kuala Lumpur hampir tercapai
  75. saya bersyukur sale sedang berlangsung ketika saya hendak pergi ke KL
  76. saya bersyukur dapat sampel percuma clinique ketika saya akan ke KL
  77. saya bersyukur orang hanya cakap saya beso bukan gemok
  78. saya bersyukur kawan saya masih ingat saya ketika terserempak di shoping mall
  79. saya bersyukur saya selalu dapat tempat pertama ble main battle gear di Kuantan Parade
  80. saya bersyukur saya dapat A1 untuk bahasa melayu walaupun pernah membuat cikgu BM saya menangis kerana saya ponteng kelas BM saya, tetapi saya telah mintak maaf
  81. saya bersyukur saya mampu buktikan pada cikgu BM saya yang saya mampu skor baik punye walaupun beliau tidak yakin pada saya.
  82. saya bersyukur walaupun saya malas, tetapi bilik saya tiada tikus
  83. saya bersyukur anda masih membaca
  84. saya bersyukur Hanis Zalikha memberi inspirasi kepada saya untuk membuat senarai kesyukuran ni.
  85. saya bersyukur belajar berbelog daripada rakan2 SP
  86. saya bersyukur saya merempit ke Poli setiap pagi
  87. saya bersyukur rumah saya mempunyai dua seterika
  88. saya bersyukur rumah saya tiada astro
  89. saya bersyukur ayah memdapat cabutan untuk membeli komputer cap dell dengan harga rm100
  90. saya bersyukur ayah saya tidak pernah berputus asa menjadi penternak ikan2
  91. saya bersyukur mak saya slalu ke masjid untuk ceramah dan pergi ke kursus-kursus untuk menambah ilmu kemudiannya mengajar saya
  92. saya bersyukur ramai yang mahu saya menjadi kakak angkat mereka
  93. saya bersyukur rumah saya di atas tanah pusaka dan kami tidak perlu bimbang tentang bayaran sewa bulan2
  94. saya bersyukur dapat memdapat kasih sayang arwah atok saya walaupun sekejap
  95. saya bersyukur saya masih ingat name atok2 dan nenek2 saya
  96. saya bersyukur ayah saya tidak kawin lagi 3 walupun beliau seorang yang sangat peramah
  97. saya bersyukur saya masih mempunyai hp walaupun tiada 3g,wifi,camera,gps dll.
  98. saya bersyukur ahli keluarga saya tidak menghadapi penyakit kronik
  99. saya bersyukur saya sebenarnya banyak perkara yang saya syukuri
  100. saya bersyukur kerana dapat menyiapkan senarai kesyukuran saya walaupun penat menaip dan penat anda semua membaca.
  101. saya bersyukur saya masih lagi mempunyai kesempatan mengucapkan terima kasih kepada pembaca blog saya.
andai kata Allah swt menguji saya dengan menarik salah satu daripada 101 perkara yang saya syukuri diatas, saya masih bersyukur kerana saya masih mempunyai 100 perkara untuk disyukuri. Alhamdulillah......

21 July 2009

dari Kg.Pandan ke Kg.Padang..

tepat pukul 10:21:04am
aku dapat sms berbunyik:
"ibu,syira dmamla ibu.syira kat umah ni ibu ngn mama.
ibu xrindu syira ke?"
waduhhh..
syira demam..
aku pun terus ciap2
gi amik rambutan segala
terus merempit ke kg.padang..
umah kak bee aku la..

aku sampai dlm kol 11 gitu
elok2 aku dtg syira pun bangun
panas giles badan dye..
cian syira..
mate berair je panas..
petang kit baru dye ok..
baru dengo kit suare..
klo xdiam jew..
lega la kit ati..
dah leh main2 dah..
pat baik ea sayang,
nanti kite gi jalan k..


..my baby..

20 July 2009

miss my baby

dye name ibu..
dye ase syira mesti dah lupe ibu..
dye takut, ble jumpe syira
syira dah xmo ibu dukung..
ble syira majuk ngan mama
mesti syira xmo datang kat ibu dah..
dlm ati ibu,
ibu takut klo ibu amik syira dekat school
syira dah xnangis2 nak duduk kat ibu..

dah lame xjumpe syira
ibu takut syira lupe ibu..




hikayat cherita seorang ibu tumpang..
(-,-")

19 July 2009

sori along..

Ni along,cousin aku..
boleh kate yang terapat..
along duk blakang umah aku..
smalam dye nak balik UMS
hum,bleh plak dye datang umah aku xpasan..
dye nak datang salam,
aku da kat dalam bilik adik aku kat bawah..
aku xpasan langsung,
xda dengo orang datang pun,
tetibe mak aku kate tadi along datang
die naka balik sabah dah..
hum,mak..
along dah pegi dah mak..
aku ase serba salah jew taw..
sori ea along,
fiza tol2 xpasan..

kami kat big apple..


sebenonye da 4 ketul donut tu..
dua along punya, 2 aku punya..
air share jew..
leh caye kew aku nak share air?
caye? he3


ni peberet aku taw..
bez je ase..
hum, tetibe ase nak makan big apple la pulak..
bagai2 la fiza ni..

memang bez, ade angin segale..


gi brands outlet
ne jerkah sal amik gambo..
ala kak, saye nak mms tanye cantik ke xjew..
akak nih...

robot @ transfomer

aku nak jadi watak dlm transformer
nak jadi optimus prime, bile mati hidup semula..

aku nak jadi watak dlm transformer
nak jadi bumblebee, bile sedih terus nangis..

aku nak jadi watak dlm transformer
nak jadi skids & mudflap,
saling sayang walaupun slalu bergaduh..

aku nak jadi watak dalam transformer
nak jadi
Sam Witwicky
bile bangun dari mimpi terus cakap i love u

aku nak jadi watak dlm transformer
nak jadi megan fox
bile bf kiss pompuan lain pun still leh bertahan..

tapi saye robot buruk
saye xboleh nangis sebab hati saye kosong
saye dah di setting untuk kate ya dan angguk shj
saye hanye reti memberi
hanye reti menerima hukuman..
saye hanya perlu cakap bila perlu

saya nak jadi autobot
jadi transformer..


p/s: ekceli saya nak jadi megan fox
sebab die guling atas tanah pun still cantik..


tapi saya robot buruk...

(-,-")


17 July 2009

kami sekeluarga di tmn teruntum (skema je title)


ayah dan mak..
cian ayah,
balik2 keje je trus dipakse oleh anak2nye
(kecuali aku) untuk pergi ke tmn teruntum..
ayah pakai sluo keje lagi ha..
maceh ea ayahku..
cian anak2mu ini (kecuali aku) yang tengok haiwan2..
sebenonye bukan satu keluarga pun pergi
fadli skolah kat rompin
daus xmo ikut coz nak tido..
kami pergi 6 orang jew..


ni beruang ea anak2..
eh,adik2..
ingat de kuda,leh gak yana naik kuda..
xda pulak arini..
cian adik aku..
nanti suh ayah datang ari minggu la ea..


ibu-ibu, bapak-bapak
ini kelinci ya..


yana n ayah..
tengok burung unta..
burung unta ni tengah agresif..
nak mengawan kot..
hum..
cite sal mengawan
tetibe terlintas menda ni..
aku rase cam kene gangguan sexsual je taw
mase aku duk jakun tengok haiwan2 ni
ade 3 situasi yang same tetapi berbeza haiwan
ko nak taw pe?
1- aku tertengok burung helang buang air
2- aku tertengok beruang buang air
3- aku tertengok burung unta buang air,
ni sumpah aku terkejut gile
sape yang pernah tengok burung unta buang air
mesti terkejut gile cam aku..
burung unta JANTAN lak tu...
skali lagi aku ulangi, JANTAN..
huh,xsenonoh tol!!!
perkare no 1,2 tu aku xkesah sangat..
ekceli klo ayam pun aku xkesah..
tapi ni sumpah aku geli..


amin wif his bff
huahuahua..

ni gambo xready lagi..
muncung2 adik aku..
huk3..
sabo je la..


ni baru betoi..
eh,tapi cam ko terlebey cover la plak dik..
okeh,okeh.. ea la..
aku perkenalkan,
ni adik kedua aku..
namenye fida..
amik course seni bina kat polisas
masih single lagi..
opss,terlebey suda..


cewah..
posing la plak..
ce teka pe yang bulat ni..
sebenonye menda ni adalah gelongsor..
yaang da bulat2 tuh..


rugi si firdaus xmo ikut..
kami mkn kat tmn permainan..
dengan angin sepoi2 jew..
hushhh,beznye la..
sib baik meon2 tu xdatang..


last skali aku dan gelongsor..
kenyang deh makan udang..
maceh ea ayah..

minggu lepas yang OK!!

minggu lepas gi tengok transfomer
last2 dapat gak tengok..


posing dulu..


pastu perkenalkan encek drebar ku..
ehh3 tak,tak.. ni mr.papa..
mr.papa yang aku sayang skali..
(huk2, mampuih aku kang dye xmo bawak di jalan..)


suke tol aku amik gambo ngan camera pa ni
muke jadi bersih jew..
putih jew..
tipu tol camera nih..


sexy kew..


opss, telebey suda..
ha3


sengih je taw..


peace!!
air mango ni xbez taw..


macam penug asap lak kan..


aku telah buat kerusi panggung itu
seperti sofa umah aku..
mentang2 dapat sit A..


tomei kew??
muke aku klako,terpakse dikaburkan..

jap ag dua2 bersila..
ne tahan sejuk..


ehwem,
muke aku ni leh caye ke
klo stakat hanye membeli segelas air mango??
caye ke tak?
hehehehe
seperti biase
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
nah amik ko
aku telah berjaye menyeludop masuk rambutan
dan jugak kfc
ke dalam wayang (opss maaf,panggung wayang!)


ko tengok ni g-re
ko kate kfc tu dah perkare normal kan..
aku bawak rambutan..
sok2 aku bawak mee tom yam lak..
boringkan asyik mkn pop corn jerk..
korang jangan bocor rahsie taw..
nanti aku xleh masuk wayang ag..

akhir kate,
transfomer mmg bez..
bumble bee sgt kiut bile nangis..
tapi nape megan fox tu
walaupun dah berguling2
cantik jew lagi..
jeles taw..

balik jew umah aku sakit perut..
xleh tido jadinye..
ase cam nak tido je dalam toilet..

15 July 2009

saya nak ni awak..


saya teringin sangat nak baju ni..
cantik kan?
baju ni jual di blog paper doll's dresses
harge dye rm 36
walaupun xmahal mane
tapi ngan rm36 tu sdikit sbnyak leh bawak impak
yang besar pada pengabis duit saya ni :
broadband
tayo moto dah botak
minyak itam xtuko lagi
yuran poli
etc.

so,ade sape2 kat sini nak blaje saya?

p/s: kan bez klo loan saya kuo dah..

13 July 2009

sakit ni..

nak gi klinik..
sakit ni..
tulun..
huk3

12 July 2009

jom dating yuk!!!


..jap lagi nak kuo dating..
..xtaw nape hati sangat teruja..
..mungkin rindu sangat kot..
..xbleh bla ayat..
..picha di atas tiada kene mengena..
..owrait..
..sekian n3 merapu rabai..
..*wink*..

09 July 2009

penat leher~


aku ngah duk dalam bilik sesorang..
ni gambo depan lappy la ni..
penat leher aku dari pagi tadi wat report
leh ke kate penat leher? hehehehe..
mak aku bising aku duk terperap kat dalam bilik je
aku dah gtaw mak aku brape kali dah
fiza wat report ni,mak..
b
ukan la aku xkuo langsung
kuo gak sapu2 sampah, makan2, basuh baju..
tapi mak aku ni asyik nak suh aku kluo lak..
meh la masuk bilik ni mak, join fiza wat report..
pagi tadi ym ngan kak bee jap
ngadu kat dye sal kaki aku sakit
xtaw nape tetibe bangun je pagi nk pijak lantai ase sakit
cam bengkak je..
tapi bile aku picit kaki xsakit pun
mase jalan je sakit..
tapi kaki sebelah kiri je sakit..
nape ek??
aku kene gaut ke?? taw gaut tu pe?
tadi lak kak eta sms aku
tanye nape aku xjoin bbq malam aritu
bukan xmo join kak eta
sebenonye fiza singgah malam tu nak gi surau je
kami (kak bee,a.sham & syira)
baru balik dari terengganu..
syira pun xbrape chat mlm tu..
so kami tunjuk muke je la..hi3
tetibe je kak eta sms ni,
kak eta rindu fiza eah? he3
fiza pun rindu kak eta gak..

InsyAllah sok aku pegi ksp
nak setle kan hal report jap
aku xleh bukak sistem dari rumah la
agpun..
aku mindu sama kak bee..
sowi kak bee cayang,
bukan fiza xmo ikut,
tapi wat mase ni,
poketku kosong tanpa nilai mata wang..

tadi aku ngat nak tulis entry sal pe aku xsuke..
aku kumpul2 ade skit jew..
penat aku pikir..
nape ade kit je ek menda aku xsuke
aku ase banyak..
ni keratan daripada entry aku yang xjadi tu:

___________________________________________________

aku xsuke :

bile orang kate aku xmemahami
bile waiter kat pizza hut tu berlagak macam pizza hut tu die punye.
bile mak aku marah aku balik bile aku marah adik2
bile slipo aku xda bile aku nak kuo
bile aku bagi barang kat orang, orang tu bagi kat orang lain
bile da org conteng majalah aku
bile adik2 masuk bilik aku (ni dyowang xleh tipu,aku boleh detect barang2 aku teralih skit pun)
_____________________________________________________

kit je ke?? hahahha
banyak gak tuh..
ok la.. nak golek2 jap..



p/s: dear apa,tq bg bunga, i love u 2..
cik sweetie (cik lagi kew??he3) tq gak kc bunga..