30 June 2009

i heart MELAKA

hai..
sangat lame xpost n3..
sangat bz sejak kebelakangan ini..
huk3..
ni nk cite sal gi melaka ngan family kak n
yang sangat baik hati membawa diriku ini..
dah lame dah gi melake ni
tarikh pn da tak ingat..
ingat bez jew...
kami semua nk gi dusun
nak makan duyan...

ni on da way nak gi melake
kol 6.30 pagi dah bertolak..
pastu gi mkn kat keratong..
mkn nasik lemak yang ntah pape asenye...
tapi aku sental slember badak jew..
pak cik blanjer kan..
maceh pak cik...


naik krete ngan pak cik ni
memang bez!!!!
terase diri ini seperti berada di dalam filem
FAST & FURIOUS
ni baru nk jalan ni pak cik dah tekan 118..
lom lagi kat highway n nak lintas lori
2++ pak cik bantai...
aku kat blakang ni mule2 ase selok jew..
kak n kate suke suke la..
pastu ngan aku2 skali terangkat2 kaki...
tetarik2 sit belt...
punyer la laju....


ni aku kat depan a famosa resort
punye la selok..
ye la, laz skali aku gi melake
mase umo 6 tahun
gi rombongan tadika..
di naik gajah la
kuda la...

sebenonye kami singgah a famosa resort ni
sebab nak gi membuang air jew...
he3
ea la, dusun kak n ni betoi2 depan a famosa ni..
merase la aku gi a famosa..
hahaha, maceh pak cik..
cam taw2 je saye nk masuk dalam ni...


so dah masuk dalam a famosa tu
aku pn wat la cam pelancong gak
amik2 gambo...
posing2 selok kit...
padahal nk gi toilet jew...
hehehe


ni sape lagi muncung..
aku ke kuda laut di darat ni...
pat2 wat undian..



ni ngah 3g ngan papa..
punye la selok nk tunjuk kat papa
keindahan a famosa ni..


pas je di toilet
jumpe lak kuda kat cini...
nak amik gambo ngan kude lak..
sib baik la pak cik n mak cik memahami
diriku yang selok ni..
hehehhe


ni ngan mak cik lak..
tinggi tol aku ni kan..
hehehe..

converse vs everlast


ni dah sampai dusun dah..
kak n tuko kasut lak sebab nak masuk dusun
tapi last2 pak cik kak n ni xkasi turun
takut ne hempap durian
saye lupe bawak helmet la pak cik..


rumah melaka


sangat cantik okeh!!
tangge dyowang da lukis2 n mozek..
sepanjang jalan aku begitu terpesona
dengan rumah melaka
halaman mereka
loghat mereka(ni yang paling aku suke)
'amik yang godang tu- pak cik)
cantik sangat taw!!


ni proses mengopek buah durian..
aku tolong boh duyan dalam tuperware jew..
bukan pe aku (
xreti) malas nak tunjuk skill jew..


durian fresh2 from pokok ag taw
still liat ag nak mengopek..
kami boh dalam tuperware
sebab kalo bawak baik semuanye
3 bonet kerete pun xmuat..


cedap taw..

fresh2 je ag ni..
mase on da way tu
kat tepi2 jalan jual durian rm1 je sekilo
tu pun xda orang beli...
siap dyowang lambai2 lagi suh singgah beli..


besonye mulut...
punye la melantak tak hingat
on da way balik mule la pening pale..
kak n dah sound2 dah
jangan mkn banyak sangat
nanti pening...
aku xdengo..
laz2 mule la.. padan muke!!


ni aku jumpe duyan yang sangat tomei..
kecik je taw..


sementare tunggu duyan trip seterusnya
ujan lak..


ujan..
eh, nape muke kak n pucat jew??


kasut kami yang basah..


main ujan lak..



posing2 lak depan umah..


penat kak n nak menjingkit2
nak amik gambo aku dari atas..



kak n..


ni tengah tunggu line 3g..
jap ade jap xda..


tuperware bertingkat2..


kak n ngan mak cik ani


berlindung dari ujan..
eh, nape xnampak ujan pun..


main posing2 lak..


celah2 dedaunan..


bile lagi nak posing ngan krete ni


tu dia
duyan trip ke dua sudah sampei..
penat ooo nak angkat tu..


ne pisau ni
nak belah duyan ni..


panjangnye jalan...
ke panjangnye aku....


macam2 da kat dusun ni
duyan ade
langsat ade
manggis ade
machang ade..
monyet ade
kanggaroo ade (ni tipu,kak n yang tipu kate dye da bela kanggaroo name rocky la, pe la..)
nyamuk ade.. tapi den dah kebal ngan nyamuk..
umah den pun dalam kampung..


ni bukan keje aku okeh..
tol aku x tipu...
ni keje meon2 (name timangan utk monyet2 di polisas)
meon, ko jangan xngaku lak!!



ni mase nk amik buah langsat..
terer la pak cik
aku mase kecik2 rajin la panjat pokok...
dah beso ni malu (berat)


sebakul langsat
xbanyak coz xmasak tol ag buahnye..


di dalam dusun..


atas tangge terbiar...


rumah tinggalan
pak cik cakap ni rumah dye dulu...


kak n memang alergik tengok nyamok..


depan umah...
cantikkan..
kawasan kat sini berbukit bukau..


cak..
dalam krete nak balik dah..


sangat sonok ikut kak n & family
gi dusun melaka..
kami balik hari jew..
tererkan pak cik
perjalanan ke melaka mengambil mase 3jam lebih jew
mase balik kak n lak drive..
same je anak branak drive krete
mak cik kat blakang dah bebel dah
'bawak laju nak kejo pe ntah'
hehehhehe, aku senyum jew..
sangat bez ikut kak n & family
TQ kak n
TQ mak cik
TQ pak cik..
tQ so much coz sudi bawak saye ni
saye nak gi sendiri lambat lagi..