11 April 2009

ni dye dak kecik...

salam,
malam ni, ntah pe angin ntah rajin lak aku
nengok gambo2 lame2..
gambo mase aku kecik2 dulu...
so aku upload la kit2..
al-maklum saje la ea tuan2 n puan
sejak hs i ne copek ni
xda gambo nk upload2..
cian aku kan...
tapi tak pe..
kite layan jew k...
jgn gelak lak nengok gambo ni
aku sensitip...
huahuahua...



hahahahha
gambo sensor...
bese la mandi dalam besen...
muke tekejut da owang amik gambo bogel..
huhuhuhuhu...
owh... tidak...


ntah la umo aku brape mase ni
tapi lom setahun ag kot
coz mak aku kate aku jln umo 8bln
gambo ni mesti aku kecik lagik
aku xjln pon..
terer tak aku???
mak aku cite ag, mase umo aku setahun 2bln
aku da tekedek2 jln kt luo umh..
nak gi umah atok aku..
kpd sape yg penah gi umah aku
taw la korang jarak umah atok aku ngn umah aku
dekat je..
tapi nape ek???
ak ase kpale ak beso mase ni???
ke skang pn beso gak???
patut la helmet aku ketat..
lahai...



ni gambo aku ngan adik aku
umo kami xda beza sgt pn..
aku umo 3thn, dye 2thn...
hehehehe..
aku dari kecik lagik suke sengih
gitu..
pantang mak aku nak amik gambo
mesti tunjuk gigi dulu..
ibu sengih cam syira kan cyg???
miz u so much honey!!!
teddy bear bucuk aku tu..
jgn sape2 usik..



ni gambo aku ngan kakak sepupu aku..
dah jadi cikgu da akak aku sowang ni..
pe la amik gambo ala2 gedik ni..



haaa....
ni die gengster kg pandan dua..
tahap gaban aku punye buas mase kecik..
mak aku kenan nk anak jantan
tetibe kuo pompuan..
tu la sal name aku pelik kit..
cadangnye mak aku nak boh name hafiz coz ingat ak ni laki
skali kuo pompuan
mak aku letak name hafiza zasmi
sampai kat ayah aku
gi isi borang surat branak letak name
nur hafizasmi



tu dia,
anak mithali
kakak berdedikasi..
menjaga adik ngan penuh kasih sayang..
nak patah bahu dokong adik..
nak same beso dah adik ak ngan aku..
ase nye kturunan aku ni beso2 kot
aku lahir dulu pn 3.8kg
semangat betoi...
ni adik aku no 3, fadli tu..
dah beso kurus kering lak..
nape la aku dah beso tak slim..
huhuhu..



suke aku tengok gambo ni..
cian adik aku pakai baju serebeh2
atok ak dulu suke beli baju beso2
leh pakai lame2..
ag 1 aku leh pakai, adik ak leh pakai..
aku ase la..kn???
hum,
terase rindu lak pade arwah atok aku..
walau dah 8 tahun atok pergi..
ase baru cam semalam atok kendong aku wat balik umah..
mase kecik aku slalu lepak umah atok aku malam2
tapi nak balik umah takut..
atok aku la tolong anto..
al-fatihah
moga roh mu dicucuri rahmatNya..


wahhh...
skit ag nak nampak spender..
dak nakal!!!!



tengok pantang mak aku nak amik gambo
sengih je keje aku..
syok sangat main camera tu..
tapi tak tahan lame camera tu...
aku ngan adik aku(nak salah kan adik gak)
gi bantai boh bedak kat dalam tempat boh kodak tu..
wat cam baby baru pas mandi...
main slimut2kn..
rajin sangat..
taw dek mak aku,
tak cukup tanah nak lari...
mengamok sakan mak aku..
aku lari masuk dalam bilik kunci pintu..
mak aku suh bukak, aku cakap..
"xmo nanti mak pukul,sob2 sob2..."
pastu jerit lak...
"ayah.... mak nak pukul pija"
hahahahaha...
anak ayah....



ni la gambo first basikal ak..
sempena bufday ak yang ntah keberapa ntah..
ayah aku anto balik naik van M.A.S ag...
bangun tido je terus je da basikal..
yang roda kecik tu sampai tadika aku xbukak2..
bukan sal xreti naik basikal without roda tu..
tapi roda tu dah berkarat
tahap nak sebati dah ngn tayar beskal aku..
dah senget2 dah roda tu..



ni aku ngan mak aku kat
umah nenek sebelah mak aku lak..
kat Felda Sertik, Bentong, Pahang..
aku lahir kat Bentong la dulu..


klakar je ingat gambo mase dahulu kala jengking..
malu je ase..
ni lom ag aku masuk gambo
aku ngah melalak sepak2 owg lagi..
aku dulu ganaz..
pantang owang kaco..
ciap la ko...
mak cik aku dulu slalu usik aku..
men tarik2 sluo aku lak..
malu la aku...
tapi skang kitorang kamcing..
tu yang beznye..
tapi cian die,
dah 12 tahun kahwin stil xdapat anak...
kepade sape2 da kenal owang yang nk bagi anak angkat
sile la gtaw aku..
ag 1 kot la da owang leh berubat2 ke..
tradisional or alternatif len ke..
leh la same2 kite membantu..
sib baik la pakcik aku tu still ok ngn mak cik aku..
moge perkahwinan mereka kekal samapai ke akhir hayat..
amin..

Post a Comment