16 March 2009

aku redha...



salam..
aku bru balik keje ni... penat2 ase tetibe mak aku gtaw yg ayah aku wat hs aku ilang.. sebelum tu aku cite gone hs tu da kat ayah ak.. ayah aku terlibat ngan satu kursus kat klang, kursus fertigasi... ala yg tanam cili tu.. aku pn xtaw sgt tapi mngikut kefahaman ak camtu la asenye... ayah ak mmg minat amik gambo,so disebabkan hs ak da 5.0mp camera, ayah aku nak pnjam la... kitorang family n mmg xda camera,so aku bagi la ayah aku pnjam... ak xkesah, mmg tol2 ak xkesah.. dye ayah aku kan,nyawe pn aku sanggup bgi untuk die.. tadi mase aku balik keje,mak aku cakap hs ayah da wat ilg... aku xtaw nak cakap pe terus je masuk bilik.. pastu ntah pe ntah mak aku ckap kat ayah aku terus ayah aku naik atas rumah panggil aku, aku pn kuo lar...

ayah : fiza ooo... fiza
aku : nape ayah...
ayah : ayah wat hs ko ilang.. ayah mintak maaf, cukup bulan ayah ganti... ayah minntak maaf lar...
aku : (sambil nangis)ayah jangan la cakap camtu.. fiza x kesah, ayah jangan la cakap camtu, ayah dah bagi banyak lebih dari hs tu...
ayah : ayah mintak maaf la, ayah xsengaje.. cukup bulan ayah ganti..
aku : xpe...fiza xkesah..
ayah : dah jangan la nangis.. nanti ayah ganti..
ayah terus pelok aku...
aku : fiza xkesah.. ayah jangan la cakap camtu...

n sampai skang aku still menangis... aku xkesah sangat sal hs tu, terkilan tu adat la ilang barang, tapi aku sedih sangat bile ayah aku mintak maaf ngan aku... aku xreti nak cakap camne... aku sedih gile ase... xsampai ati aku tengok ayah aku sedih camtu... ne leh ayah mintak maaf ngan anak.. jatuh ego die sbagai seorang lelaki dan ayah... maafkan fiza ayah..fiza xmarah ayah pn... kalo fiza gadaikan seluruh dunia ni pn xmgkin dapat bayar budi dan jase ayah membesokan fiza... fiza sanggup gadaikan nyawe fiza daripade tgok ayah sedih.. pe sangat la hs tu dari penat lelah ayah keje bagi fiza makan.. maafkan fiza ayah..

************************************************************

kepade si celake laknat yang mencuri hs aku tu, akhirat nanti Allah s.w.t potong tangan ko!!! mase kecik2 xda sape2 ke yg ajo ko????!!!
bedose taw tak!!! bengong beno ko ni... nanti kalo kene kat anak bini ko, kat mak bapak ko, kat diri ko sendiri, baru ko ase camne aku ase... idup ni cam roda arini ko wat kat aku sok luse kene kat batang idung ko sendiri... bile dah kene ghasak la ko!!! ko tak cian kat ayah aku ke bodo, ko xda ayah ke??? kalo kene kat ayah ko baru ko taw... aku ase nyesal mak ayah ko ade anak cam ko!!

************************************************************

gambo kat atas tu sebijik gambo hs aku.. warne n model yg same.. model G900.. aku beli ngan harge rm1010 tunai.. pakai duit sendiri tu,beli mase bufday aku yg ke20.. kire hadiah dari diri sendiri la... simple tapi penuh dengan fungsi.. da wifi, camera 5.0mp, touch screen, dan mcm2 ag.... skang yg da pade aku hanye kotak die... charger die pn aku xusik lagi, gune charger lame jew.. xsampai 3 bulan pn aku pakai...hummm... xpe la, xda rezeki aku.. aku redha dengan ketentuan YANG MAHA ESA.. mungkin da hikmah disebaliknya...




Post a Comment