26 March 2009

what you see is what you get!!!

About somebody that I thought I knew real well
It seems lately they haven't been respecting me
Or treating me with proper dignity

Well, I don't need you
To treat me this way
The more I seem to give you, well the less I get
And I'm tired of living in this world of lies and regret

What should I do?
I'm wastin' all my lovin' on someone like you
If you don't like me for what you see
Well then tell me baby and set me free

Once there was the time when I needed you
And I looked past all the things that you put me through
Well I let my heart lead me and it lead me blind
But it won't lead me back to you this time

Well, I don't need you
To treat me this way
The more I gave to you, well the less I got
If you thought I was about to take it
Well I'm not!

Cuz' what you see is what you get
Please remember this is it
What you see is what you get!!!!

16 March 2009

aku redha...



salam..
aku bru balik keje ni... penat2 ase tetibe mak aku gtaw yg ayah aku wat hs aku ilang.. sebelum tu aku cite gone hs tu da kat ayah ak.. ayah aku terlibat ngan satu kursus kat klang, kursus fertigasi... ala yg tanam cili tu.. aku pn xtaw sgt tapi mngikut kefahaman ak camtu la asenye... ayah ak mmg minat amik gambo,so disebabkan hs ak da 5.0mp camera, ayah aku nak pnjam la... kitorang family n mmg xda camera,so aku bagi la ayah aku pnjam... ak xkesah, mmg tol2 ak xkesah.. dye ayah aku kan,nyawe pn aku sanggup bgi untuk die.. tadi mase aku balik keje,mak aku cakap hs ayah da wat ilg... aku xtaw nak cakap pe terus je masuk bilik.. pastu ntah pe ntah mak aku ckap kat ayah aku terus ayah aku naik atas rumah panggil aku, aku pn kuo lar...

ayah : fiza ooo... fiza
aku : nape ayah...
ayah : ayah wat hs ko ilang.. ayah mintak maaf, cukup bulan ayah ganti... ayah minntak maaf lar...
aku : (sambil nangis)ayah jangan la cakap camtu.. fiza x kesah, ayah jangan la cakap camtu, ayah dah bagi banyak lebih dari hs tu...
ayah : ayah mintak maaf la, ayah xsengaje.. cukup bulan ayah ganti..
aku : xpe...fiza xkesah..
ayah : dah jangan la nangis.. nanti ayah ganti..
ayah terus pelok aku...
aku : fiza xkesah.. ayah jangan la cakap camtu...

n sampai skang aku still menangis... aku xkesah sangat sal hs tu, terkilan tu adat la ilang barang, tapi aku sedih sangat bile ayah aku mintak maaf ngan aku... aku xreti nak cakap camne... aku sedih gile ase... xsampai ati aku tengok ayah aku sedih camtu... ne leh ayah mintak maaf ngan anak.. jatuh ego die sbagai seorang lelaki dan ayah... maafkan fiza ayah..fiza xmarah ayah pn... kalo fiza gadaikan seluruh dunia ni pn xmgkin dapat bayar budi dan jase ayah membesokan fiza... fiza sanggup gadaikan nyawe fiza daripade tgok ayah sedih.. pe sangat la hs tu dari penat lelah ayah keje bagi fiza makan.. maafkan fiza ayah..

************************************************************

kepade si celake laknat yang mencuri hs aku tu, akhirat nanti Allah s.w.t potong tangan ko!!! mase kecik2 xda sape2 ke yg ajo ko????!!!
bedose taw tak!!! bengong beno ko ni... nanti kalo kene kat anak bini ko, kat mak bapak ko, kat diri ko sendiri, baru ko ase camne aku ase... idup ni cam roda arini ko wat kat aku sok luse kene kat batang idung ko sendiri... bile dah kene ghasak la ko!!! ko tak cian kat ayah aku ke bodo, ko xda ayah ke??? kalo kene kat ayah ko baru ko taw... aku ase nyesal mak ayah ko ade anak cam ko!!

************************************************************

gambo kat atas tu sebijik gambo hs aku.. warne n model yg same.. model G900.. aku beli ngan harge rm1010 tunai.. pakai duit sendiri tu,beli mase bufday aku yg ke20.. kire hadiah dari diri sendiri la... simple tapi penuh dengan fungsi.. da wifi, camera 5.0mp, touch screen, dan mcm2 ag.... skang yg da pade aku hanye kotak die... charger die pn aku xusik lagi, gune charger lame jew.. xsampai 3 bulan pn aku pakai...hummm... xpe la, xda rezeki aku.. aku redha dengan ketentuan YANG MAHA ESA.. mungkin da hikmah disebaliknya...




10 March 2009

M.A.A.F

salam...
arini dah masuk keje..
aku tak taw nape, ase syok gile keje kat sini...
ase nak gi keje ari2,hahahaha...
dengo dek bos aku sah dier kate aku ngampu..

arini aku terbace satu artikel yang aku ase ade kene mengene ngan diri aku sekarang ni..
artikel ni wat aku berfikir pe tindakan yang wajar untuk ku amik..


Suatu hari 'Aisyah yang tengah duduk santai bersama suaminya,Rasulullah S.A.W., dikejutkan oleh kedatangan seorang Yahudi yang minta izin masuk ke rumahnya dengan ucapan assamu'alaikum (kecelakaan bagimu) sebagai ganti ucapan assalamu'alaikum kepada Rasulullah.Tak lama kemudian datang lagi Yahudi yang lain dengan perbuatan yang sama. Ia masuk dan mengucapkan assamu'alaikum. Jelas sekali bahwa mereka datang dengan sengaja untuk mengganggu ketenangan Rasulullah. Menyaksikan polah tingkah mereka 'Aisyah gemas dan berteriak: Kalianlah yang celaka!. Rasulullah tidak menyukai reaksi keras isterinya. Beliau menegur, "Hai 'Aisyah, jangan kau ucapkan sesuatu yang keji. Seandainya Allah menampakkan gambaran yang keji secara nyata, nescaya dia akan berbentuk sesuatu yang paling buruk dan jahat. Berlemah lembut atas semua yang telah terjadi akan menghias dan memperindah perbuatan itu, dan atas segala sesuatu yang bakal terjadi akan menanamkan keindahannya. Kenapa engkah harus marah dan berang?""Ya Rasulullah, apakah engkau tidak mendengar apa yang mereka ucapkan secara keji sebagai pengganti dari ucapan salam?""Ya, aku telah mendengarnya. Aku pun telah menjawabnya wa'alaikum (juga atas kalian), dan itu sudah cukup."

sekarang aku dah faham,aku dah yakin ngan pe yang aku wat nie.. tak salah aku memaafkan.. coz idup ni macam roda, sekejap di atas sekejap di bawah.. kalo arini ko wat jahat, sok luse orang taw gak..
what goes around comes around..
yang penting ne sabo, ikhlaskan ati, banyak ag menda yang nak difikirkan... tak yah nak serabut2...
kan fiza????

****************



09 March 2009

weekend yang memang bez!!!!


salam...
minggu ni banyak menda hepi berlaku...
tapi pe kurang sedeynye..
tapi aku tak mo citer yang sedey2 ni, ilang mud jer..
weekend ni aku ngan chenta hati & kawan2 gi jalan2 merate...
sonok taw...
gi paso malam, makan2, shopin'2, jalan2 tc..
hepi sangat..
tapi gambo yang aku upload ni tak teratur..
tapi lantak lar kan
aku peduli pe hahahaha +)


chenta aku pandang blakang lak, baru nak ajak posing....



n jumpe geng lame lak kat paso malam...




mas ngan n..



mushroom soup pizza...



mas muke tension..
bengang servis pizza kat m*g*mall cam ta*k..
macam duk kat projek perumahan..
bedengang main hentak pinggan..
pe punyer waiter ntah..



n disebalik hanger...


tengok baju, beli tak pun..

fitting room pn jadik lar..


ngade eh...


biasan ag...



tomei kew??



eskelator(lantak salah ejew)





mc'flurry...


fitting room pakson..


chenta hati aku..


duk lepak2 tepi mcD..


charlie angel's


aku ngan mas..


pe ni cangkung2...


mama papa


huhuhhu...


kowang memang bez..


mas n & din..


kaki kami cam bendera pahang..
sekerat putih
sekerat itam...
hua hua hua...


suke sangat main pasir...


posing cangkung nih...



wei gedik wei...



din aku mas n dayah


geng spupu..


selok ..

aku hepi taw..


kan bez kite hepi slalu..


chenta hati chenta mati..


hum.. abaikan idung aku yang kembang tuh..


fiza & n


senok aku mas wei...


sexy lady..

kami kawan..


cool lah..


biasan cermin kat ana ikan bakar petai..


*****************************************************************


aku hepi giler kuo ngan:

din chenta hatiku
n
mas

nanti kite kuo ag ek..
aku ase sonok sangat wei..
ilang tension seminggu tak cuti..
lame dah aku tak hepi camni..


buat chenta hatiku,
pa,TQ leh spend time ngan ma..
ma ase hepi sgt9,
ilang lar jap sakit luke kat ati ni..
jangan wat ma sedey ag..
ma nak hepi cam ni slalu..
kan bez kite leh hepi cam ni slalu..
leh baik luke ni..
ma CHENTA pa..
CHENTA MATI..

buat KAWAN,
TQ kak n & kak mas..
hepi giler aku kuo ngan ko..
cam bangang jew kite gelak..
aku tak leh lupe kite wat tercabut pam kat shell tu..
sakit urat aku gelak..
sayang kiter tak amik gambo kan..
pape TQ SO MUCH
coz
wat aku sungguh hepi...