28 February 2009

adik-adik cayang!!!


ni nur hafidah
adik aku no.2
sejibik perangai cam mak aku..
kalo kat luo owang tengok pendiam jew..
tapi kat umah cam mak nenek..
die blajo kat polisas
amik senibina
bile die dah keje aku nak suh die wat umah aku..
hehehe, cayang ko dik!!



ni pulak adik aku no.3
name die muhd fadli
dak skolah teknik rompin
tahun ni spm lar
aku mintak2 sangat die berjaye dlm idup
die ni suke jln2
asyik kuo je, blajo ntah ke mane..
dah ade awek dah, tu yg tak tahan
perasan encem tol die nie
tengok tu body kering pun nak amik gambo..
pe lar ko ni lie!!!



dak debab ni name die
muhamad firdaus
adik aku no. 4
die ni pantang jumpe ngan adik aku yang kat bawah ni
asyik nak gadoh je, tapi kalo tido tak sedo pelok2 kawan tu...
tahun ni die amik upsr
sorang ni pun aku riso gak,balajo malas..
blajo lar firdaus wei!!!



ni muhamad faris aimin
baru 11 tahun..
cian die taw asyik ne buli je ngan daus kat atas tu..
aku ngan famili aku dah tak taw nak wat camne ag..
walaupn muke die cam kecian je
tapi die ni buas tol
tak penah lekat kat umah..
asyik nak jalan jew..
amin duk blajo ag bagus!! jangan gi jalan je taw..



yang comey cam aku ni name die nur hasdiyana(perasan lak..)
8 tahun je baru
sape2 bekenan leh la isi borang ngan akak die dari skang...
die ni muke je comey tapi perangai cam laki
kawan abang die tu jugak lar kawan dier..
yana nak sambut bufday die 2 mac ni..
beso dah adik aku..
mase die lahir dulu aku yang dukung die kuo hospital...
cayang yana anje akak!!

*************

ni lar ke lima-lima adik aku...
semuanye aku sayang same rata...
tak da pilih kasih...
kepada adik2 ku
aku marah korang bukan maknenye aku tak sayang
(bukan slalu aku marah pun kan)
aku nak korang baik2 n berjaye je
ne da kakak nak adik2 die jatuh...
i love u all... muack!!!










minggu yang memenatkan..



salam... aku baru balik dari gi kursus kahwin ni... penat n ngantok jew ase.. minggu ni memang aku tak leh rehat.. tak sabo nak tunggu minggu depan.. minggu depan rest lar kit coz cuti 3hari...
aku nak share ngan korang sal kursus kawin, tapi fail aku lak kat kak n.. banyak gak menda aku dapat taw dari kursus ni, tapi nanti aku cite kat korang ea..
hum, arini aku bangun lewat... tergesa-gesa nak wat sume menda, nak iron tudung pn sampai tangan yang kene iron... dlam minggu ni dah 2 kali da aku terkene iron,sib baik kit aje... kit pn akit taw.. hehehe.. arini aku jadi urusetia bahagian pendaftaran kursus kahwin.. tolong ustaz(tolong pe,ciap ustaz bagi upah ag.. he3 tq ustaz..)dalam lambat2 pn sempat gak aku gi kat zaza melantak spegeti ngan n.. lapo siut!! dah kenyang baru lar gi mencari ustaz kat auditorium(sowi lambat ustaz) tolong ustaz boh buku n pen dalam fail jew.. pendaftaran aku tak wat pn... sebab kitorang kejo mase, suh peserta sain mase ceramah jew.. ceramah ni kadang2 bez,kadang2 tak bez.. wat ak ase ngantok jew.. sib baik aku gi ngan kak n, tak lar boring sangat, leh gak borak2 (leh lak gi borak time ceramah)tapi last2 tu kak n terbongkang gak.. siap pasang strategi ag... nak taw die cover gune pe? dier gi bantai pakai spek,tak nampak la mate dier pejam.. siut kak n, bio aku tercongong sowang2 ngadap muke dato' hakim syariah tu.. sok aku nak bawak spek gak lar.. hahahaha aku ne da spek.. ha, pinjam spek ayah aku pakai time nak mesin rumput lar... compem leh tido lena.. huhuhu...

ha, semalam aku kate nak cite sal mak aku lak kan.. letak gambo mak lak kat ats tu (sebenonye tak reti nak wat turun bawah...baru nak blajo blog2 nie..hu3)
anje tak muke mak aku? taw dek mak aku boh gambo ni, mampus aku.. hehehe, mase ni mak aku ngah bcakap,aku gi bantai amik gambo, tu yang moncong2 tu... hahaha!!! mak aku ok, tapi kuat bebel.. bese la,namenye mak kan... mak aku ni kalo kat luo owang nampak cam pendiam jew, memang mak aku ni pemalu kit ngan owang baru kenal.. mak aku pandai wat kek,kek lapis ke, kek pisang ke, kek span ke, kek kukus ke, kek bako ke, sume dier reti wat... aku ngan mak aku ni slalu gadoh2 manje... aku taw mak aku mesti sunyi kalo aku xda, tu sal aku tolak sume tawaran blajo jauh2... (he3,alasan) mak aku slalu marah aku, bile aku marah adik2 aku... geram aku... adik2 aku lebih takutkan aku dari mak aku sendiri.. aku garang taw kat umah.. hehehe, anak sulong kan... ayah aku ok jew... ag pun aku kan kakak..
pape pn aku sayang sangat kak mak aku,sape tak sayang mak kan?
mak aku memang bez!!!


aku cite sal adik2 aku lak ea jap ag, nak gi makan jap.....




27 February 2009

Hidup ni adilkan...


salam...
hum, idup ni adil kan.. kadang kite di atas kadang kite di bawah... penat je pale otak ni nak pikir... tapi tak pe lar... dah adat idup kat dunia ni kan?

hum smalam kan aku kate nak cite...
cite sal pe ea,ha.. aku cite sal ni lar..
yang kat sbelah ni mak n ayah aku...
ayah aku name Azami bin Mokhtar..
mak aku name Zainon bte Muhammed...
ce tengok ayah aku tu,kalo pakai baju camtu la gaye nye, sejibik cam arwah atok aku... suke sangat tayang dada... ayah aku peramah orangnye... kelakar pn ade, tapi kdang2 terlebih2 lak,cam wat lawak nak bagi orang marah..(ampun ayah)hehehe... gambo ni amik mase ayah aku nak gi keje kat Jedddah.. ayah aku memang sempoi sangat, die tak kesah langsung pe orang nak cakap sal penampilan die... (but ayah,ayah la ayah yang paling bez di dunia, fiza tak kan lupe sume jasa ayah...i love u ayah) aku slalu berangan, kalo satu ari nanti alangkah beznye bile laki aku nanti sejibi perangai cam ayah aku... ayah aku baik, ngan mak aku lagi lar dier baik... tak penah nak kasar ngan mak aku... ayah aku baik,ngan sume orang dier baik... (cam aku kot, perasan!!! hahaha...) ok lar, sok aku citer sal mak ak lak... dah nak balik dah ni... sok ak khusus kawin, kawinnyer tak taw ag biler(gatai! hahaha)
ok da,wsalam...

26 February 2009

Pengenalan (cam bab dalam buku lak.. hehehe)

salam...
akhirnya,ade gak aku blog sendiri... sebenonye, ak pn tak taw nape aku pilih name "cherita chenta hati" as my blog title... ase nye coz still dalam mud frust kot... hehehe... jiwang la konon..
ish, da melalut panjang da aku ni, tak kenalkan diri ag kan...
  • name aku, fiza... sume owg panggil aku fiza, dari datuk, nenek, mak , ayah, mak cik, pak cik, adik bradik sampai la ke kawan2 sume panggil aku fiza...
  • baru je awal 20an... tapi asenye aku dah beso kot.. beso kit la dari dak skolah... hehehe
  • tu je lar asenye wat mase ni... kang cite banyak2 kang penat la aku... hehehe...
  • kite kenal nanti2 k...
  • ase cam sonok je arini...